
Nederlands vlees is zeker de moeite waard

Trots op Nederlands vlees
‘Wat van ver komt, is lekker’ – zo luidt het gezegde. Maar voor vlees gaat dat niet meer altijd op. Steeds meer mensen ontdekken dat Nederlands vlees minstens zo smaakvol en kwalitatief is als dat uit de VS, Zuid-Amerika of Australië. Mits je kiest voor de juiste herkomst en werkwijze.
> Benieuwd naar onze aanbiedingen? Klik hier.
Voorloper in duurzaamheid en kwaliteit
Ondanks de beeldvorming in de media loopt Nederland voorop in duurzame vleesproductie. Dierenwelzijn en verantwoord boeren staan centraal. En dat proef je: goed verzorgd vee levert smaakvoller, malser en eerlijker vlees. Kwaliteit begint bij de basis.
Dubbeldoel Rundvlees
Een schoolvoorbeeld is het Dubbeldoel Rundvlees. Deze runderen produceren zowel melk als vlees en krijgen een uitgebalanceerd dieet en rust. Het resultaat? Mals vlees met een prachtige vetdooradering en volle rundvleessmaak.
> Bekijk het assortiment hier.
Livar- en Wroetvarken
Ook varkensvlees uit Nederland doet niet onder voor het buitenland. Het Livar-varken krijgt ruimte, daglicht en goed voer. Dit alles zorgt voor rust in het dier en een uitstekende vleeskwaliteit met pure smaak.
> Ontdek het Livar-assortiment hier.
De Gildehoen
Ook kip van Nederlandse bodem kan niet ontbreken. De Gildehoen groeit op zonder antibiotica, mét daglicht en ruimte. De leefomstandigheden zorgen voor gezonde kippen en kippenvlees van topkwaliteit – eerlijk én smaakvol.
> Bekijk het Gildehoen-aanbod hier.
Meer dan alleen vlees
Liefde voor dier, product en omgeving vormt de kern van goed Nederlands vlees. Kleinschalige initiatieven maken het verschil. Want industriële massaproductie en kiloknallers zijn achterhaald – niet alleen vanwege de impact op dier en milieu, maar ook vanwege de mindere smaak.
Smaakvol én verantwoord
Goed geproduceerd vlees uit Nederland is van uitzonderlijke kwaliteit – en daar mogen we trots op zijn. Geef smaak, duurzaamheid en kwaliteit de ruimte. Kies bewust. Kies Nederlands.