Select your own delivery date
Ordered before 11 am, delivered the same evening
Free delivery for orders above €89
Recyclable packaging

Wagyu Picanha (Rump Cap)

Item number: 5255
4,0

Out of stock





One of the most delicious and tender beef on this planet. This roast is something you have to do once...a year.
  • Not satisfied? Money-back guarantee!
  • Order before 11:00 AM for same day delivery
  • Free delivery in NL for orders above €89
  • 9,3 review score out of 19.485 reviews
About this product
Picanha The picanha is a wonderful steak and not expensive. The picanha is favored by the Brazilians and Argentines. There are two ways to spell it; picaña or picanha. What is a picanha steak? The picanha is cut out of the buttock, right at the tail. If you want to experience a surprise then the Wagyu picanha is the one for you. You can cut delicious Picanha steaks that are delightfully tasty. with a rim of fat (as you know, a little fat means a more concentrated flavor) of real Wagyu. Dont hesitate and order picanha, just do it! A well-kept secret is that in Brazil they find the picanha to be the finest steak and are surprised to hear that in Europe and the U.Speople consider the picanha to be inferior to ribeye or sirloin steak. The preparation of the picanha is simple but requires a little practice. They shoudn't be cut too thick and set the barbecue to a high heat and continue to flip them. Don't overcook, by doing this the flavor and juiciness of the picanha is best kept. The rim of fat gives the picanha delicious flavors and a wonderful mouthfeel. Pitmaster X shows in this video a way to prepare picanha:
Preparation

Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Snij vervolgens de vetkap kruislings in tot en met het onderliggende vlies. Kruid de picanha naar eigen smaak rondom. Gaar de picanha op middelhoog vuur tot een kerntemperatuur van ongeveer 47-48 graden. Grill vervolgens de picanha op hoog vuur aan beide kanten tot het rondom een mooie kleur heeft.

(Let op: het is mogelijk dat door druipend vet steekvlammen ontstaan. Zorg voor de juiste kleding, hulpmiddelen en hou zo veel mogelijk afstand)

Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 52-54 graden. Laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten tot een uiteindelijke kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).

More Information
Provenance Australia
Ingredients 100% beef
Storage Frozen ≤ -18ºC
Aging Aged
Diet Grain-Fed
Sort Wagyu Beef
nutricional value energie: 165kcal, vet: 8,1g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 22,9g
SKU 5255
Reviews
Maprang
September 2019
Perfect part for Thai style grilled beef.
I prepare this beef Thai style (Commonly known as Crying tiger beef). Cutting to a 1-1.5 cm thick (marinade with a little splash of fish sauce and brown sugar if preferred) then grill over high heat 1-1.30 min each side. Served with Thai salty&sour sauce made of fish sauce/sugar/lime juice/chili flake/roasted rice powder/thinly sliced shallot. The fat at the rim is everything! Yummm
Marcje
March 2016
Marcje
Goede reviews gelezen en de 1.4kg variant laten komen. Kwam keurig verpakt en goed koud aan.
john
October 2015
john
Een van de beste Stukken vlees ooit gegeten. Kwaliteit en marmering is nu goed. Men is van leverancier veranderd. Eerst indirect gegaard op green egg en daarna pas het vet affakkelen. Super zacht vlees.
ambon
September 2015
ambon
Heel erg goed stuk vlees inkerven aan de vet zijde zonder in het vlees te gaan. Nu grof zout rondom en 2 uur laten liggen daarna het overtollig zout er af (niet te veel). Olie erop en grillen (directe methode hoog vuur) op de vet zijde eerst tot deze mooi van kleur word en ietwat krokant paar minuutjes vlees zijde grillen. Nu verplaatsen naar indirect en afgaren tot kerntemperatuur van 52 gr. 10 mins laten rusten in allu folie nu in dunne plakken snijden (tegen draad in) en afmaken met verse peper en wat knoflook.
Joep
February 2015
Joep
Levering helemaal goed kwam goed bevroren aan.
Write Your Own Review
You're reviewing: Wagyu Picanha (Rump Cap)
loader
Loading...

check-circle You submitted your review for moderation.