
Black Tiger garnalenspiezen
< 40 minuten
4 personen
Gemiddeld
BBQ/oven

Smakelijke variatie om tijger garnalen spiezen te maken.
Ingrediënten
1 kilo Tijgergarnalen, gewassen en droog deppen
2 x het sap van een limoen
30 ml olijfolie
28 gram bloem
42 gram Griekse yoghurt
14 gram paprikapoeder
2,5 gram zwarte komijn
7 gram gember pasta
7 gram knoflookpasta
2,5 gram kerrie
Zeezout
Bereiding
- Neem een schaal en leg hier de garnalen in naast elkaar en sprenkel hier het sap van een limoen over en zeezout naar smaak
- Goed mengen en wegzetten
- Neem een koekenpan met dikke bodem en verwarm de olie, op klein vuur zetten en voeg de bloem toe constant roeren totdat de het lichtbruin van kleur word
- Weg zetten om het af te laten koelen
- Neem een grote schaal en voeg toe, de Griekse yoghurt, de paprikapoeder, zwarte komijn, de gember en knoflookpasta en 14 gram van de bloem pasta, goed mengen
- Voeg de garnalen toe en meng het geheel nogmaals goed en afdekken en 20 minuten in de ijskast zetten
- Rijg de garnalen aan een spies en bak ze in een minuut of 3 gaar, dan omdraaien en nogmaals een minuut of 3 totdat ze gaar zijn
- Heet serveren, sprenkel nog de sap van een limoen erover en wat kerriepoeder
- Eet smakelijk