Gegrilde bizonbiefstuk met zoetzure uien
< 20 minuten
4 personen
Gemiddeld
Pan
Stoer gerecht met de smakelijke, stevige bizonbiefstuk. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 4 bizonbiefstuk á 150 gram
- 2 teentjes fijn gehakte knoflook
- 3 theelepels olijfolie extra-virgin
- 3 eetlepels balsamico azijn
- 1 eetlepel fijn gehakte verse rozemarijn
- ¼ theelepel fijn zeezout
- ¾ theelepel grof zeezout
- ½ theelepel versgemalen zwarte peper
- 2 grote zoete (of Spaanse) uien, geschild en in 4 stukken gesneden
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Mix de knoflook en olijfolie door elkaar en wrijf de steaks hiermee in. Laat vervolgens op kamertemperatuur liggen
- 2. Zet een grillpan op het vuur op halfhoog vuur
- 3. Bestrooi de steaks met het grove zeezout en de versgemalen peper in de grill pan en bak de biefstuk medium in de 3-4 minuten per kant. Leg ze afgedekt weg op een snijplank
- 4. Mix dan in een kleine schaal de azijn, rozemarijn , fijne zeezout en de overgebleven 1½ olijfolie door elkaar
- 5. Besprenkel de partjes uien met de mix en bak de uien naast het vlees mee, af en toe draaien en blijven besprenkelen met de mix totdat gekarameliseerd en zacht zijn
- 6. Snij de steaks, op de draad!, in dunne plakjes en leg op een bord. Serveer met de uien
- 7. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout
Eet smakelijk!