Gegrilde bizonbiefstuk met zoetzure uien

Gegrilde bizonbiefstuk met zoetzure uien

Stoer gerecht met de smakelijke, stevige bizonbiefstuk. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 4 bizonbiefstuk á 150 gram
  • 2 teentjes fijn gehakte knoflook
  • 3 theelepels olijfolie extra-virgin
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel fijn gehakte verse rozemarijn
  • ¼ theelepel fijn zeezout
  • ¾ theelepel grof zeezout
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 2 grote zoete (of Spaanse) uien, geschild en in 4 stukken gesneden

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Mix de knoflook en olijfolie door elkaar en wrijf de steaks hiermee in. Laat vervolgens op kamertemperatuur liggen
  • 2. Zet een grillpan op het vuur op halfhoog vuur
  • 3. Bestrooi de steaks met het grove zeezout en de versgemalen peper in de grill pan en bak de biefstuk medium in de 3-4 minuten per kant. Leg ze afgedekt weg op een snijplank
  • 4. Mix dan in een kleine schaal de azijn, rozemarijn , fijne zeezout en de overgebleven 1½ olijfolie door elkaar
  • 5. Besprenkel de partjes uien met de mix en bak de uien naast het vlees mee, af en toe draaien en blijven besprenkelen met de mix totdat gekarameliseerd en zacht zijn
  • 6. Snij de steaks, op de draad!, in dunne plakjes en leg op een bord. Serveer met de uien
  • 7. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout

Eet smakelijk!