
Gegrilde mergpijpjes met peterselie
< 20 minuten
4 personen
Makkelijk
BBQ/oven

Smakelijk en snel gerecht voor op de BBQ of in de oven. Een aanrader als je van merg houdt!
Ingrediënten
- 8 stuks Mergpijp (in de lengte gehalveerd)
- 2 eetlepel extra virgin olijfolie
- 1 bosje peterselie
- 2 kleine sjalotjes, fijngehakt
- 1 eetlepel verse limoensap
- 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
- 8 sneetjes witbrood, geroosterd
- Verse peper en zout
Bereiding
- 1. Verhit een BBQ of oven tot 230 graden Celsius.
- 2. Plaats de mergpijp met het merg naar boven op het rooster en laat het merg smelten in ongeveer 15 minuten.
- 3. Mix ondertussen de ingrediënten in een kom en breng op smaak met het peper en zout.
- 4. Plaats de mergpijp op een bord en schep er wat van het peterselie-mengsel overheen.
- 5. Serveer met geroosterd brood.