Geroosterde Wildzwijnbout

Geroosterde Wildzwijnbout

Zeer mooi recept met een hele wildzwijnbout. Eentje voor op de Bucketlist. Hou rekening met 2 x 24 uur marineren. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten



De marinade:

  • 1 liter stevige rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 40 takjes verse tijm (omgespoeld)
  • 20 zwarte peperkorrels
  • 6 stuks kruidnagel
  • 1 winterwortel geschild en in stukken van ongeveer 2,5 cm snijden
  • Middelgrote ui in 8 stukken gesneden
  • 60 ml rode wijn azijn

Het roosteren:


De saus:

  • Halve liter kalfs of kippen bouillon
  • 45 gram rode bes gelei

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Rub de poot met het zout en de peper
  • 2. Leg de poot in een ondiepe schaal
  • 3. Losjes afdekken en zet de schaal in de ijskast gedurende 24-36 uur
  • 4. Neem een middel grote pan en voeg de wijn, ui, wortel en kruiden toe
  • 5. Aan de kook laten komen en gedurende 3 minuten goed laten doorkoken
  • 6. Vuur uitzetten en laten afkoelen totdat het op kamertemperatuur is
  • 7. Zeef het geheel. De groenten gebruikt u verder niet meer
  • 8. Klop de rode wijnazijn door het mengsel
  • 9. Haal de schaal uit de ijskast en schrap het zout en peper van de bout af, maar niet alles
  • 10. Giet de afgekoelde marinade over de poot en dek het wederom losjes af en zet het wederom 24-36 uur in de ijskast. Minimaal 4 keer alles draaien en roeren.
  • 11. Verwarm de oven voor op 230º graden
  • 12. Haal de poot uit de marinade en dep deze droog met keukenpapier
  • 13. Snij 20 kleine, dunne sneeën in de poot en stop hier een kruidnagel in
  • 14. Leg de poot in een ovenschaal, giet er ¼ van de marinade erover
  • 15. Plaats deze in het midden van de oven en bak de poot totdat deze goudbruin is aan de buitenkant, als je erin snijd moet de kleur zacht roze zijn
  • 16. Het bakken zal ongeveer zo’n 2 uur in beslag nemen
  • 17. Controleer regelmatig of de marinade niet verdampt, dan weer ¼ van de marinade toevoegen en dit herhalen totdat de marinade op is
  • 18. Haal de poot uit de oven en zet deze gedurende een minuut of 20 op een warme plek
  • 19. Losjes afdekken zodat de smaken weer terug in het vlees gaan
  • 20. Om de saus te maken schraap de bodem van de ovenschaal leeg in een steelpan
  • 21. Voeg de bouillon toe en roer met een garde op middelhoog vuur aan de kook
  • 22. Voor een vierde in laten koken en dan met de orde bes gelei mengen en blijven roeren totdat de het geheel glad is (tijdsduur 8 tot 10 minuten)
  • 23. Voordat je de poot gaat snijden probeer zoveel mogelijk kruidnagels te verwijderen