Iberico wangen met groenten en rode wijn

Iberico wangen met groenten en rode wijn
Heerlijk suddergerecht met varkenswangetjes.

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 4 personen)

1 verpakking iberico wangen (ca. 600 gram)
1/2 winterpeen
2 stengels bleekselderij
1 flinke ui
4 tenen knoflook
40 gram bloem
6 takjes tijm
3 blaadjes laurier
1 sinaasappel rasp + sap
20 gram bruine basterd suiker
5 dl rode wijn
2,5 dl water
2 stuk bouillon blok vlees
40 gram tomatenpuree


Overige ingrediënten:
400 gram pompoen
400 gram spruitjes
550 gram aardappelpuree

Bereiding

1:Haal de Iberico wangen uit de verpakking en laat deze een uur op temperatuur komen. Verwijder  de vliezen en haal ze om en om door de bloem heen. Bak ze goudbruin in roomboter in een koekenpan en haal ze uit de pan.

2: Snijd de winterpeen, bleekselderij, knoflook & ui heel fijn en fruit deze aan in het braadvocht van de iberico wangen.

3: Voeg nu de tomatenpuree & suiker toe en ontzuur deze door kort even mee te bakken. Blus het geheel af met de rode wijn en roer even goed zodat de tomatenpuree is opgelost. Voeg de overige ingrediënten: tijm, laurier, sinaasappel rasp + sap, water & de bouillonblokjes toe. Breng het nu rustig tot het kookpunt en laat de Iberico wangen dan 2-3 uur heel rustig gaar sudderen.

4: Snijd de pompoen in gewenste vorm en rooster deze in de oven met wat olijfolie, tijm, zeezout & zwarte peper gaar.

5: Maak de spruitjes schoon en halveer deze eventueel. Kook de spruitjes kort af en bak ze daarna op in een koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Breng op smaak met zout en peper.

6: Maak de aardappel puree van verse aardappelen of instant aardappelpuree. Breng de puree op smaak met een klontje roomboter en eventueel wat kookroom of crème fraiche.

7: Maak een bord op met de aardappelpuree, pompoen & gebakken spruitjes. Haal de gegaarde Iberico wangen uit het braadvocht en leg deze erbovenop. Kook eventueel nog wat braadvocht in waardoor hij sterker en iets dikker wordt.

8: Maak het gerecht af met de saus en eventueel wat verse kruiden.