
Patrijs in rode wijn en kaneel
< 50 minuten
2 personen
Gemiddeld
Pan

Spannend gerecht met een patrijs. Vaak weet men niet hoe je dit goed moet klaarmaken en daarme missen ze die heerlijke smaak. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
- 2 patrijzen goed wassen en droog deppen
- 2 eetlepel olijfolie en nog een scheutje extra
- 200 gram Cherry tomaatjes
- 150 ml water
- 3 knoflookteentjes, fijngesneden
- 100 ml witte wijn
- 2 theelepels tomatenpuree
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel geconcentreerde kippenbouillon poeder (Knorr)
- Handje zwarte olijven (kalamata)
- 1 stokje kaneel
- Paar takjes peterselie als garnering
- Zeezout
- Versgemalen zwarte peper
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Neem een koekenpan en verwarm de olie en bak de patrijzen rondom mooi bruin
- 2. Haal de patrijzen uit de pan en leg ze op een bord.
- 3. Bak de knoflook totdat deze zacht is.
- 4. Voeg de wijn toe en aan de kook brengen. Voeg vervolgens de tomatenpuree, honing, bouillonpoeder, Cherry tomaatjes, de olijven en het kaneelstokje toe. Naar smaak peper en zout toevoegen.
- 5. 150 ml water toevoegen en de patrijzen terug in de pan, deksel erop en het laten sudderen gedurende zo’n 20 minuten op laag vuur.
- 6. Af en toe door roeren en indien nodig nog wat water toevoegen.
- 7. Haal de patrijzen uit de pan en leg ze op een voorverwarmd bord.
- 8. Als garnering wat gesneden peterselie over patrijzen verdelen. Schenk de saus om de patrijs heen.