
Pittige rump steak met BBQ aardappelen
< 30 minuten
4 personen
Gemiddeld
BBQ

Leuke variatie met biefstuk. Hou rekening met 1 uur marineren in de koelkast.
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 4 personen)
4 rump steaks ca. 150 gram
750 gram (rozeva)l aardappelen
1 teen knoflook gepeld en geplet
40 ml olijfolie
15 ml barbecuesaus (Blues Hog)
10 gram gedroogde tijm
5 gram chili poeder
5 gram gemalen koriander
2,5 gram gemalen zwarte peper
Zeezout naar smaak toevoegen
Gemengde salade
Bereiding
- Neem een kleine schaal en doe er 25 ml olijfolie, de knoflook, chili poeder, koriander, peper en als laatste de barbecuesaus en meng het goed door elkaar
- Neem een schaal waar de steaks naast elkaar kunnen liggen
- Besprenkel de steaks met de marinade met een lepel
- Draai de steaks om en dek ze af met plastic huishoudfolie en zet de schaal een uur in de koelkast
- Kook de aardappelen en in pan gedurende een minuut of 8. De aardappelen moeten net aan gaar zijn. Afkoelen met koud water
- Wegzetten om af te koelen, daarna schuin in schijfjes snijden (van circa 1 cm dik)
- Verhit de barbecue op zo’n 180 tot 200°
- Leg de steaks er en strooi er zeezout over
- Bak de steaks zo’n 4 à 5 minuten aan beide zijden
- Haal de steaks van de barbecue en leg ze op een bord afdekken met aluminiumfolie en 5 minuten laten rusten
- Bak de aardappelen gedurende een minuut of 2 totdat ze een lekker korstje hebben
- Serveren met de steaks en een gemengde salade