
Pot-Roast met duif in rode wijn

Ingrediënten
4 duiven
10 blaadjes salie
15 gram boter
15 ml olijfolie
Zout en peper
1 kleine wortel, gesneden in vier stukken
½ ui, in vier stukken gesneden
1 teen knoflook, in twee stukken gesneden
1 takje rozemarijn
200 ml droge rode wijn
Bereiding
1. Vul de duiven allemaal met 2 blaadjes salie en een snufje zout en peper.
2. Neem een grote pan waar alle vier de duiven makkelijk in kunnen. Zet de pan om middelgroot vuur, voeg de boter en olie toe. Voeg terwijl dit smelt de overige salieblaadjes en de duiven toe.
3. Kruid de duiven met zout en peper als deze mooi bruin zijn geworden. Voeg daarna de wortel, ui, knoflook en rozemarijn toe.
4. Kook dit voor een paar minuten tot het een licht gouden kleurtje krijgt en voeg de helft van de wijn toe. Verlaag het vuur naar middel-laag en doe de deksel ietsje scheef op de pan.
5. Zorg dat de boter en wijn blijft bubbelen, zodat de duiven worden gestoomd en geroosterd tegelijk. Er moet altijd minstens 2 cm vocht in de pan zitten. Als dit minder is, voeg dan meer wijn of water toe.
6. Kook nog 35-45 minuten totdat het vlees mals is. Draai de duiven in deze tijd meerdere keren.
7. Zet het vuur uit en laat het een paar minuten rusten. Leg de duiven op een warme serveerschaal.
8. Zet vervolgens de pan weer op het vuur. Voeg een paar eetlepels koud water toe en breng dit aan de kook, roer goed langs de zijkant en over de bodem en giet de sappen over de duiven.
Serveer met venkel.