Cote de Boeuf met Barolo en Selderij

Cote de Boeuf met Barolo en Selderij

Een combinatie van een aantal heerlijke smaken. Perfect recept voor een diner met vrienden of familie. Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten



Voor de saus:

  • 4 sjalotjes in plakjes
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 500 ml Barolo (of een mooie Cabernet Sauvignon)
  • 500 ml Runderbouillon
  • 60 ml rode wijnazijn
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 eetlepel boter
  • Verse peper en zout

Voor de selderij:

  • 1 stronk selderij, zonder blaadjes in stukken van ca. 6 cm
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 300 ml kippenbouillon
  • Verse peper en zout

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • 2. Mix de suiker, het zeezout, de rode en zwarte peper door elkaar en wrijf de Cotes de Boeuf hiermee in. Laat 2 uur op kamertemperatuur, afgedekt, staan.
  • 3. Neem een steel pan en doe hier de sjalotjes, de peperkorrels, de wijn en de azijn in. Verhit op een halfhoog vuurtje tot het tot ruim de helft is ingekookt. Voeg de runderbouillon en de tijm toe en laat 20 minuutjes zachtjes doorkoken tot het een mooie gladde substantie is geworden.
  • 4. Giet de saus door een zeef, voeg de boter toe en roer deze er goed doorheen. Breng eventueel verder op smaak met wat verse peper en zout.
  • 5. Doe de selderij in een ovenschaal. Breng de kippenbouillon lichtjes aan de kook en giet dit over de selderij. Dek het af met aluminiumfolie en zet de schaal in de oven gedurende 40 minuten tot de selderij zacht is.
  • 6. Haal de selderij uit de oven en giet het af. Laat een klein beetje in de schaal achter.
  • 7. Voeg de boter en olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
  • 8. Neem een grillpan en zet deze op hoog vuur. Grill de steak aan beide kanten mooi bruin gedurende ongeveer 10 minuten. De kerntemperatuur moet ongeveer 55-57 graden zijn.
  • 9. Laat de steaks ongeveer 10 minuten staan vóór het serveren. Snij de steaks in mooie plakken en leg deze op het bord. Giet er wat saus bij en een paar stukken selderij.