
Zalmpakketje met honing van de BBQ
< 30 minuten
4 personen
Makkelijk
Oven

Heerlijk vispakketje van de BBQ
Ingrediënten
- 4 zalmsteaks
- 10 gram honing
- 30 ml soja saus
- Citroensap van een hele citroen
- 300 gram bevroren sperziebonen, vers kan ook
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 16 gram boter verdeeld in vieren
- Zeezout
- Vers gemalen zwarte peper
- Aluminiumfolie
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Verwarm de oven voor op 200°.
- 2. Neem een klein schaaltje en meng hier de honing en de soja saus goed door elkaar.
- 3. Neem 4 ruime stukken aluminiumfolie.
- 4. Leg de 4 stukken zalm elk op een stuk aluminiumfolie.
- 5. Kwast de stukken zalm in met het honing soja mengsel.
- 6. Sprenkel het citroensap over elke zalm steak en naar smaak zout en peper toevoegen.
- 7. Verdeel de sperziebonen en de gesneden knoflook boven op de zalm steaks en 4 gram boter.
- 8. Pak de steaks in en leg ze op een bakplaat.
- 9. Zo'n 15 tot 20 minuten bakken totdat de zalm wat schilferig is.