•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Bagel met hot-smoked zalm en frisse crème fraîche topping

Heerlijke bagel met zalm en een frisse crème fraîche topping. Lekker als lunch.

Bagel met hot-smoked zalm en frisse crème fraîche topping

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingredienten

1 Zalmfilet met vel van ongeveer 1500-2000 gram
Olijfolie (spray)
Kosjer zout ½ medium sjalot, fijngesneden 500 ml crème fraîche 2 eetlepels gehakte verse dragon 1 theelepel fijn geraspte citroenschil 3 eetlepels korianderzaad 1 eetlepel zwarte peperkorrels 1 eetlepel dillezaden 1 theelepel selderijzaad 8 Bagels
kappertjes
2 gesneden avocado's,
1 komkommers in plakjes
waterkers
1 bosuit, gesneden
Rookhout (whiskey of mesquite chunks/snippers)

Bereiding

Dep de zalm droog en smeer de huid in met olie en het zout. Zet afgedekt weg gedurende 3 uurtjes
Verwarm een BBQ voor op 180 graden Celsius.
Klop de sjalot, crème fraîche, dragon en citroenschil in een kleine kom en breng op smaak met zout. Zet afgedekt weg.
Leg het rookhout in een ruime kom met water. Laat een uurtje staan.
Doe de chunks of snippers vervolgens in een skillet (of andere gietijzeren pan) en verhit op direct vuur tot het hout begin te roken. Voeg het korianderzaad, peperkorrels, dillezaden en selderijzaad toe.
Zet de pan met de gekuirde chunks vervolgens op de kolen. Plaats de Heat deflector in de BBQ en pray wat olie over het rooster.
Leg de zalm vevolgens met de velkant naar beneden op het rooster.
Rook de zalm tot een kerntemperatuur van ongeveer 50 graden Celsius.
Laat de zalm vervolgens een half uur afkoelen.
Snij de bagels doormidden en smeer beide kanten in met de creme fraiche
Snij de zalm in dunne plakken, zonder het vel. Leg de zalm erop en garneer met de kappertjes, komkommer, bosui en waterkers.
Eet smakelijk!

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.