Barbecue Beef Bites

Barbecue Beef Bites
Het ezeltje of Tri-tip net even anders

Ingrediënten

Ingrediënten:

1500 gram Tri-Tip, in blokjes van ongeveer 5 bij 5 cm gesneden
120 gram maizena
Zout naar smaak

Roomboter

Voor de saus:
1/2 eetlepel zout
1 eetlepel uienpoeder
500 ml tomatenketchup
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel gemalen mosterdzaadjes
3 eetlepels Worchestershire saus
90 gram bruine basterdsuiker
125 ml witte wijnazijn
250 ml water


Voor wat meer pit kun je nog een snufje Cayenne peper en chilivlokken toevoegen

Bereiding

Richt je BBQ in voor indirecte verhitting op een temperatuur van 175 graden
Doe het vlees, maizena en zout in een kom en roer goed door elkaar, zorg dat het vlees mooi bedekt is met de maizena.
Doe alle ingrediënten voor de saus in een steelpan, breng al roerend aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
Verhit wat roomboter in een braadpan en braad het vlees in gedeeltes 3 a 4 minuten per kant aan.
Doe de saus erbij en zorg dat al het vlees bedekt is met de saus.

Leg de blokjes vlees op een met bakpapier bedekte ovenschaal en plaats het 25 minuten in de BBQ of oven.
Verwarm ondertussen de overgebleven saus.
Leg het vlees op een mooie presenteerplank en besprenkel het met de saus.