•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Beef Ribs met zelfgemaakte BBQ saus

Heerlijke sappige runderspareribs waren nog nooit zo lekker!

Beef Ribs met zelfgemaakte BBQ saus

Bereidingstijd: 220 minuten

Ingredienten

Ingrediënten: (voor 4 tot 6 personen)

2,7 kg flat ribs

(losse ribs maak je door tussen het vet in te snijden)

 

Ingrediënten voor de rub:

60 gram paprikapoeder ( of maak een mix van 30 gram hete en zoete poeder)

30 gram chili poeder

15 gram Dijon mosterd

15 gram knoflookpoeder

15 gram gemalen komijn

15 gram gedroogde salie

15 gram zeezout

15 gram vers gemalen zwarte peper

 

Ingrediënten voor de saus:

225 gram tomatensaus (vers of in blik)

225 gram tomaten ketchup

95 gram mierikswortel mosterd of een andere pittige mosterd

50 gram bruine suiker

60 ml cider azijn

4 teentjes knoflook gepeld en fijn gesneden

15 ml Worcester saus

2,5 gram Cayenne peper

5 gram zeezout

Bereiding

Bereidingswijze:

 

  1. Neem een kleine schaal meng hierin de ingrediënten voor de rub goed door elkaar
  2. Rub de ribs goed met het kruidenmengsel 
  3. Laat de ribs zeker een half uur tot een uur op kamertemperatuur staan voor het bereiden
  4. Neem een pan met dikke bodem en verwarm deze op middelhoog vuur
  5. Voeg hier al roerend de ingrediënten voor de saus toe
  6. Als laatste het zout toevoegen
  7. Aan de kook brengen , constant blijven roeren totdat de saus indikt en van het vuur halen
  8. Eventueel nog naar smaak kruiden toevoegen

 

Gebruik en bereiding van de ribs:

Maak je BBQ gereed voor indirect garen. Verwarm de BBQ tot ongeveer 120° C en gebruik eventueel een lekbak onder het vlees.

 

  • Plaats de ribs op de BBQ en gaar deze tot een kerntemperatuur van ongeveer 90 graden. Dit duurt ongeveer 2,5-3,5 uur. Smeer de ribs ieder 10-15 minuten in met de saus.
  • Gebruik een tang om de ribs om te draaien, de ribs moeten goed bruin zijn aan beide zijdes

Zet de overgebleven barbecuesaus opnieuw op het fornuis en laten opwarmen op half hoog vuur zo’n 5 minuten. Stapel de ribs op een warm bord en uitserveren. De barbecuesaus apart serveren.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.