Beet-Pickled Deviled Eggs

Beet-Pickled Deviled Eggs
Een echte eye-catcher van een side-dish. Makkelijk om te maken en past overal en altijd bij.

Ingrediënten

6 grote eieren
2,5 dl rode bietensap
1 el azijn
1 el lichte bruine basterdsuiker
1 tl gemalen peper
1 tl zeezout
2 el olijfolie
2 el mayonaise
1 tl witte balsamico azijn (of azijn naar eigen keuze)
1 tl dijon mosterd
1/2 tl vadouvan kruiden
Koriander om te garneren

Extra benodigdheden:
Spuitzak

Bereiding

Kook de 6 eieren totdat ze hard zijn. ( ik zette ze met koud water op en zette de wekker op 15 minuten, wanneer de wekker gaat zijn de eieren precies hard.)
Doe in een kom de rode bietensap, azijn, suiker, peper en zout en meng dit goed door elkaar. Pel de eieren en plaats ze in het mengsel en laat de eieren minimaal 2 uur in het mengsel staan. Hoe langer de eieren in het mengsel staat hoe meer roze ze worden.
Wanneer de eieren mooi roze zijn gekleurd, halen we ze uit de pekel. Halveer de eieren en doe het eigeel in een aparte kom.
Meng met de hand of met de keukenmachine de eidooiers, olijfolie, mayonaise, witte wijn azijn, mosterd en vadouvan kruiden door elkaar heen. Breng op smaak met zout en peper.
Vul nu een spuitzak met het mengsel en spuit het mengsel netjes in de eieren. Garneer met zeezout en koriander.