Bitterballen van Pulled Pork

Bitterballen van Pulled Pork
Perfecte snack voor je pulled pork leftovers!

Ingrediënten

Ingredienten voor ca. 25 stuks

55 gr boter

60 gr bloem

350 ml runderbouillon

6 gr gelatine (3 blaadjes)

150 gr pulled pork

zout & peper

6 el panko of paneermeel

2 st eiwit

4 el bloem

Bereiding

1: Weeg alle ingrediënten af

2: Smelt de boter in een pan en meng deze met de bloem

3: Gaar het mengsel op laag vuur totdat het glazig (vettig) wordt om te zien

4: Voeg al roerend met een garde de bouillon toe en roer totdat er geen klontjes meer inzitten. 

5: Week de gelatineblaadjes in koud water, wanneer de blaadjes zacht zijn knijp ze goed uit.Voeg de gelatine toe aan de roux en meng met de garde.

6: Spatel nu rustig de pulled pork door het mengsel en breng op smaak met zout & peper

7: Koel het mengsel helemaal terug in de koelkast (bijvoorbeeld een hele nacht)

8: Knijp er met bijvoorbeeld een ijsknijper gelijke bolletjes van.

9: Haal elk balletje afzonderlijk eerst door de bloem, daarna door het eiwit en daarna door de panko of paneermeel.

10: Rol nu de bitterballen nog een keer met je handen totdat de vorm mooi rond is.

11: Frituur de bitterballen op 180°C totdat ze goudbruin zijn

12: Serveer met mosterd!