Bloemkool en Pompoen steaks

Bijgerecht wat past bij alle soorten steaks en roasts

Bloemkool en Pompoen steaks

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingredienten

Bloemkool & Pompoen steaks:
2 st fles pompoen
1 kleine bloemkool
100 gr feta kaas
2 witte uien
200 gr spinazie
2 grote paddestoelen
1/2 bosje platte peterselie

Aardappelpuree:
1 kg kruimige aardappels
30 gr boter
1 - 1,5 dl melk
zeezout
zwarte peper

Bereiding

Bereiding bloemkool- en pompoensteaks:
1: Halveer de fles pompoen en gebruik het bovenste gedeelte om er steaks van te snijden. Verwijder daarvoor de bovenkant en schil de pompoen. Snij in 4 steaks van ongeveer gelijke dikte. Doe dit ook met de andere fles pompoen. En leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schil ook de onderkant van de pompoen en verwijder de pompoenpitten. Snij de pompoen in kleine blokjes. Bewaar apart
2: Snij de bloemkool vanaf de bovenkant in 4 plakken. Je zult nu zien dat de twee plakken uit het midden gesneden aan elkaar blijven zitten. Leg deze ook op de met bakpapier beklede bakplaat. Maak van de overgebleven bloemkool kleine roosjes
3: Smeer de steaks in met wat olijfolie, zeezout en zwarte peper. Grill de steaks in een oven op 220 graden ongeveer 20 minuten
4: Schil de uien en snij fijn. Snij de paddestoelen in grove stukken. Verkruimel de feta met je handen en bewaar even apart. Hak de platte peterselie en bewaar ook even apart
5: Bak nu los van elkaar in een beetje olijfolie de pompoen, bloemkool, spinazie en paddestoelen in een koekenpan. Bewaar even apart
6: Bak de uien ringen totdat goudbruin zijn, blus ze af met een paar eetlepels jus uit de pan van de brisket. Dit geeft een lekkere smaak aan de uien. Zet het vuur laag en wacht totdat de jus weer bijna is verdampt
6: Haal de steaks uit de oven en verdeel de voorgebakken ingrediënten over de steaks. Verdeel als laatste de feta eroverheen. Grill nog kort in de oven zodat de feta nog wat smelt. Strooi als laatste de peterselie erover

Bereiding aardappelpuree:
1: Schil en was de aardappelen, zet ze op met koud water en een snufje zout
2: Kook de aardappelen gaar en giet af. Laat ze droog stomen
3: Stamp de aardappelen en voeg de boter en melk toe
4: Breng op smaak met zeezout en peper
5: Voor een hele gladde aardappel puree duw je de puree door een zeef. Dit is best een werkje maar het resulteert wel in een hele gladde puree
6: Eet smakelijk!