Boboti (Braai-Style)

Zuid-Afrikaanse Boboti zoals je nog nooit gemaakt hebt.

Boboti (Braai-Style)

Bereidingstijd: 90 minuten

Ingredienten

Ingrediënten voor 4 personen:
500 gr gehakt half om half
1 zoete ui
4 bl verse laurier of gedroogd
3 tn knoflook
2 cm gember
1 tl kaneel
1 tl currypoeder
2 tl kurkuma
1 tl komijn
50 gr rozijnen
40 gr amandelen
2 dl melk
4 sn casino wit brood
3 st eieren
2 el abrikozenjam
2 el rode wijnazijn
1,5 tl zeezout

overige ingredienten:
geroosterde kokos
papadum
gele rijst
abrikozen chutney of mango chutney
verse mango

Bereiding

1: verwarm de bbq voor op indirect 180 C° of nog leuker stook de braai op!
2: snij de uien, knoflook & verse gember
3: verwijder de korstjes van het brood en week het brood in de melk
4: zet de uien aan in een pan totdat ze lichtbruin kleuren, voeg nu de knoflook en verse gember toe en bak kort mee
5: voeg nu alle specerijen en zet het vuur laag, blus af met een scheutje rode wijnazijn
6: voeg het gehakt toe en rul het door de specerijen, gaar het en doe het in bijvoorbeeld een skillet of ovenschaal
7: voeg nu de rozijnen en de amandelen toe
8: meng de eieren met de melk en giet dit over het gehakt mengsel
9: steek er eventueel nog een paar blaadjes verse laurier in
10: gaar de bobotie in de bbq ongeveer 30-40 minuten
11: rooster ondertussen de cocos, frituur de papadums, en kook rijst af met wat kerriepoeder en rozijnen
12: eet smakelijk!