Bourbon Pecan Bundtcake

Bourbon Pecan Bundtcake
Fantastische cake om lekker mee na te genieten van je avondje.

Ingrediënten

voor een cake met 10-12 plakken:

310 gr Bloem
3/4 tl Bakpoeder
1/4 tl Backing soda
3/4 tl Zeezout
150 gr Ongezouten boter, kamertemperatuur
250 gr Suiker
50 gr Licht bruine basterd suiker
2 tl Vanilla extract
2 el Jack Daniels
3 st Eieren + 1 st eidooier
100 gr Slagroom
Pecan Ribbon:
50 gr Licht bruine basterd suiker
Snuf zout
75 gr Pecan noten, fijn gehakt
25 gr Ongezouten boter, gesmolten
1/2 tl Vanille extract

Bereiding

1: Verwarm de bbq voor op 180 C° indirect
2: Meng de bloem, bakpoeder, backing soda en zout in een kom.
3: Sla de boter en de suikers op in een kom totdat het luchtig is.
4: Voeg nu op een lage stand kloppen stuk voor stuk de eieren toe. Voeg vervolgens het bloem-mengsel beetje bij beetje toe.
5: Voeg als laatste de slagroom toe en meng totdat het luchtig is. Dan de Jack Daniels erbij.
6: Vet de vorm in en bestuif met bloem.
7: Doe de helft van het mengsel in de vorm.
8: Doe voor de pecan rand de bruine suiker, zout en pecan noten in een kom. Voeg de gesmolten boter en vanille extract toe. Verdeel het mengsel over de cake en doe dan het laatste deel van de cake in de vorm.
9: Klop een paar keer goed de vorm op je aanrechtblad om bubbels uit het beslag te halen.
10: Bak de cake gaar in 50-55 minuten. Laat hem 5 minuten afkoelen voordat je hem op een rekje stort.
11: Besprenkel de cake nog wat extra met bourbon voor de liefhebber! Een bolletje vanille ijs smaakt er ook altijd heerlijk bij!