•  
    Vandaag besteld, overmorgen in huis.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Brisket met gekarameliseerde ui en Merlot-saus (Kan in de Dutch Oven)

Heerlijk traditioneel gerecht met brisket. Hou rekening met een nachtje rusten van het vlees

Brisket met gekarameliseerde ui en Merlot-saus (Kan in de Dutch Oven)

Bereidingstijd: 200 minuten

Ingredienten

Ingrediënten: (voor 4-6 personen)

1 Brisket van minimaal 2500 gram

Verse peper en zout

2 eetlepel olijfolie

2 grote uien, in stukjes

1 winterpeen, in stukjes

2 teentjes knoflook, fijngesneden

2 blikjes gepelde tomaten (ca.400 gram per stuk)

1 laurierblaadje

½ liter Merlot rode wijn (of een mooie volle andere soort rode wijn)

Voor de gekarameliseerde uien:

2 eetlepels olijfolie

Verse peper en zout

100 gram gedroogde kersen zonder pit

450 gram (zoete) ui, in dunne plakjes

Bereiding

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven of BBQ voor op 160 graden Celsius
  2. Bestrooi de brisket met peper en zout. Verwarm de olijfolie in de DO of in een braadpan. Braad de brisket rondom bruin.
  3. Haal de Brisket uit de pan en leg apart. Doe vervolgens de ui en wortel in de pan en bak deze ongeveer 5 minuten mooi van kleur. Voeg de knoflook toe en sauteer deze in ongeveer 1 minuut tot deze zacht wordt.
  4. Voeg vervolgens de tomaten toe met de helft van de rode wijn. Doe het laurierblaadje erbij en roer alles goed door elkaar en breng aan de kook.
  5. Voeg de Brisket toe en zet de pan in de voorverwarmde oven of op de BBQ.
  6. Gaar alles in ongeveer 3 uur tot de brisket lekker mals is. Haal de pan uit de oven of van de BBQ en laat het geheel afkoelen.
  7. Haal de Brisket uit de pan en plaats in een diepe schaal. Dek af met aluminiumfolie en plaats een hele nacht in de koelkast.
  8. Zet de blender in de pan met overgebleven vocht en maak het helemaal fijn. Haal vervolgens door een fijne zeef en zet deze sappen ook afgedekt in de koelkast gedurende de nacht.
  9. Verwarm de volgende dag de oven of BBQ voor op 180 graden Celsius. Haal de brisket en het vocht uit de koelkast en laat op temperatuur komen.
  10. Snij de brisket, op de draad, in dunne plakken. Presenteer deze op een mooie schaal of bord. Bedek met aluminiumfolie en verwarm in circa 15 minuten.
  11. Bak ondertussen de uien goudbruin op halfhoog vuur in de olijfolie in ongeveer 15-20 minuten. Voeg wat peper en zout toe.
  12. Doe de rest van de wijn er vervolgens bij en zet het vuur hoog. Voeg de helft van de kersen toe en breng alles aan de kook. Laat het tot de helft inkoken. Voeg het vocht van de brisket toe en roer dit er goed doorheen.
  13. Breng op smaak met peper en zout.
  14. Serveer de brisket en schenk wat van de saus erover. Garneer met de overgebleven kersen.

Rating: 9.2, gebaseerd op 12631 beoordelingen.