Brutale burgers met Foccaciabrood

Brutale burgers met Foccaciabrood
Heerlijk recept om zelf burgers te maken. Natuurlijk naar eigen smaak aan te passen.

Ingrediënten


  • 6 burgers van 150-200 gram (Angus, Ierse of USA Prime burgers)
  • 100 gram bacon, fijngehakt
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels Dijonmosterd
  • 2 eetlepels Worchestersaus
  • 1 ei
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepel verse, zwarte peper
  • Olijfolie

Het aankleden van de burger:

  • 6 kleine foccacia broodjes, opengesneden en aan de binnenkant gegrilld
  • IJsbergsla
  • 4 hele uien in plakken en gekarameliseerd
  • 12 plakken tomaat
  • 12 plakken gegrillde bacon
  • 6 plakken cheddar kaas

Bereiding


  • 1. Mix de burgers en alle losse ingrediënten door elkaar en maak er een mooi, glad mengsel van. Voor het mengsel dan weer terug tot 6 burgers van ongeveer 2-2,5 centimeter dik.
  • 2. Smeer de burgers in met wat olijfolie en grill deze op hoog vuur in een grillpan of op de BBQ.
  • 3. Doe op het laatste moment de plakjes cheddar kaas op de burgers en laat dit een beetje smelten.
  • 4. Neem de Foccaciabroodjes en leg op de onderkant eerst wat ijsbergsla, ui, bacon en tomaat. Vervolgens de burgers met de kaas er bovenop en sluit af met het broodje als bovenkant.