Ceasar Salad

Ceasar Salad
Een Ceasar Salad maak je natuurlijk helemaal zelf. Geef de croutons eventueel een lekker rooksmaakje mee.

Ingrediënten

Little gems
Croutons
Parmezaan
Gekookt eitje

Dressing:
1 tn Knoflook, fijn gesneden
1/2 Limoen rasp + sap
1 el sushi azijn
1 tl Dijon Mosterd
1 tl Worcestershire saus
200 gr Mayonaise
2 el Olijfolie
20 gr Parmezaan, geraspt
Zeezout en peper
1 st Ansjovisfilet + extra voor de salade

Bereiding

Dressing bereidingswijze:
1: Snijd en weeg voor de dressing alle ingrediënten grof en doe ze in de keukenmachine behalve de olijfolie.
2: Draai het in keukenmachine het glad en voeg de olijfolie heel langzaam erdoorheen.
3: Bewaar de dressing in een pot of flesje in de koelkast.

Salade:
1: Was de sla en haal alle blaadjes los van de kleine kropjes little gem.
2: Snijd van de snee brood kleine dobbelsteentjes en bak deze in een koekenpan met 1 el olie op laag vuur krokant. Of bak ze krokant in de oven of BBQ op 165 °C.
3: Rasp de parmezaan.
4: Kook het eitje naar gewenste gaarheid en snijd in vieren.
5: Maak de sla blaadjes aan met de dressing en doe ze in een kom. Garneer de sla met de eitjes, parmezaan, croutons en ansjovisfilet. Sprenkel er nog wat dressing overheen.