•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Chimmichurri Rumpsteak met aardappel-paprikapartjes

Compleet gerecht met lekkere steaks en een heerlijke chimmichurri-saus

Chimmichurri Rumpsteak met aardappel-paprikapartjes

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingredienten

Ingrediënten: (voor 4 personen)

4 stuks Bommelse Blonde Rumpsteak van circa 150 gram
6 middelgrote aardappelen
1 teen knoflook geschild en grof gesneden
31 gram platte blad peterselie
10 gram gedroogde oregano
14 gram paprikapoeder
1 rode spaanse peper, pitjes eruit en grof snijden
30 ml rode wijnazijn
45 ml extra Virgin olijfolie
35 ml zonnebloemolie
Naar smaak zeezout en versgemalen zwarte peper toevoegen

Bereiding

Bereidingswijze chimmichurri saus:

Haal de stengels van de peterselie eraf en doe ze een food processor of in een schaal zodat je alles kunt mengen met een staafmixer
Voeg de oregano, de spaanse peper, de rode wijnazijn de olijfolie en de knoflook toe
Daarna zo fijn mogelijk mixen smaken moeten goed met elkaar vermengd zijn
Neem een schaal die je kunt afdekken en laat het gedurende een half uur afgedekt staan zodat de smaken in elkaar kunnen overvloeien

Bereidingswijze aardappelen:

Verwarm de oven voor op 200°
Neem een middelgrote pan vul deze voor de helft met water en aan de kook brengen
Schil de aardappelen en snij deze in vier stukken in de lengte ( partjes)
Voorzichtig in de pan leggen en het geheel zo’n 4 tot 5 minuten laten koken
Afgieten in een vergeet en zachtjes schudden
Neem een schaal en voeg hier de zonnebloemolie  het paprikapoeder en naar smaak zout en peper toevoegen en mengen met de aardappel stukjes
Leg de aardappel partjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze gedurende een minuut of 25 halverwege even omdraaien

Bereidingswijze rump steak:

Rub de rumpsteak met de zonnebloemolie, zeezout en flink wat versgemalen zwarte peper
Neem een flinke koekenpan en bak de steak aan beide zijden gedurende 2 minuten op hoog vuur
Beetje afhankelijk wat jezelf het lekkerst vind kun je de baktijd aanpassen
Haal de steaks uit de pan en leg ze op de borden giet er wat chimchurri saus overheen en leg de aardappel partjes erbij. Lekker met een gemengde salade erbij .

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.