Cornbread

Cornbread
Cornbread volgens traditioneel recept, een all-time favorite voor bij de BBQ.

Ingrediënten

130 gr Bloem
200 gr Maismeel
1/2 tl Zeezout
1 tl Backing soda
2 tl Bakpoeder
115 gr Roomboter + extra om de skillet in te vetten
60 ml Plantaardige olie (wij gebruikte olijfolie met tijm)
65 gr Witte basterd suiker
115 gr Honing
2 st Eieren
300 ml Melk

Bereiding

1: Verwarm de oven voor op 190 °C.
2: Weeg alle ingrediënten af.
3: Meng in een grote kom het maismeel, bloem, backing soda, bakpoeder, zout en suiker met een garde.
4: Smelt de boter in de magnetron, en meng alle natte ingrediënten door elkaar. Voeg de droge en natte ingrediënten bij elkaar en meng totdat er dik beslag ontstaat.
5: Verwarm de skelet in de oven voor. Haal hem eruit en smelt een klontje roomboter in om de skelet in te vetten. Giet dan het beslag erin en zet terug in de oven. Bak het maisbrood ongeveer 28-30 minuten. Het brood is gaar wanneer een saté prikker er droog uitkomt.
6: Laat het brood 10 tot 20 minuten afkoelen. Snijd en eet!

Tip: Maisbrood is erg lekker met crème fraiche en wat extra honing eroverheen!