Cote de Boeuf met sjalotjes in rode wijnsaus
Mooi gerecht met een groot runder braadstuk. Bereiding met bot voor nog meer smaak en een prachtige presentatie.

Bereidingstijd: 60 minuten
Ingredienten
1 Côte de Boeuf van circa 1500 gram
Olijfolie
Verse peper en zout naar smaak toevoegen
De sjalotjes
Olijfolie
3 takjes thijm
1 theelepel basterdsuiker
300 ml rode wijn
200 ml kippenbouillon
15 sjalotjes
25 gram boter
De saus
5 sjalotjes in dunne plakjes
450 ml rode wijn
300 ml port
500 ml kippenbouillon
40 gram boter
3 takjes thijm
Bereiding
1) Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Laat het vlees op kamertemperatuur komen in een ovenschaal.
2) Smeer het vlees in met olijfolie en strooi er wat peper pen zout overheen.
3) Zet het vlees 10-15 minuten in de oven en zet de temperatuur dan terug naar 170 graden. Laat het nog 15 minuten doorgaren en haal daarna uit de oven en zet afgedekt weg gedurende 10-15 minuten.
De sjalotjes
1) Doe de olijfolie en de boter in een koekenpan en voeg de sjalotjes en thijm toe. Bak ze goudbruin en breng op smaak met peper en zout. Voeg de suiker toe en karameliseer op half vuur tot ze mooi en gelijkmatig gekleurd zijn. Voeg daarna de wijn toe en kook het tot ongeveer de helft in. Voeg daarna de bouilon toe en kook wederom tot de helft in.
2) Haal de sjalotjes uit de pan en gooi het vocht over in een steelpan. Bewaar de sjalotjes afgedekt.
De saus
1) Voeg de wijn, port en thijm toe aan het vocht. Laat 15-20 minuten inkoken tot ongeveer de helft over is.
2) Voeg de bouillon en de sjalotjes toe en laat weer tot ongeveer de helft inkoken. Zeef de saus en roer de boter er doorheen.
3) Snij het vlees in mooie plakken, giet de saus erover en serveer met de sjalotjes.