Fazant met Iberico Ham

Fazant met Iberico Ham
Hele fazant om thuis te braden. Prachtig culinair product voor thuiskoks!

Ingrediënten

Ingrediënten: 6-8 personen
2 fazanten a 800-900 gram
125 gram boter
1 ui
100 gr spek
50 gram Iberico ham of chorizo
10 jeneverbessen
2 laurier blaadjes
3 dl wildbouillon (eventueel runderbouillon)
2 dl rode wijn
50 ml Gin
1 eetl bloem
50 gram fijne pate
2 dl slagroom

Bereiding

1: Maak de Fazanten van binnen en van buiten schoon, droog en verwijder eventueel overtollig vet.

2: Wrijf de binnenkant van de fazanten in met peper en zout en leg in de buikholte een klontje boter (50 gram).

3: Bedek de borst van de fazanten met het vers spek en bind eventueel vast met katoenen draad of slagerstouw. Bedek de uiteindes van de pootjes met aluminiumfolie.

4: Plaats de fazanten in een ovenschaal en gaar deze in 45-55 minuten op 180 graden in de oven. (gebruik eventueel de bbq om de fazanten te garen)

5: Bedruip af en toe met het braadvocht. Zorg dat de spek goed op de borst blijft liggen, anders kan de fazant uitdrogen.

6: Smelt de rest van de boter en zet hier de gesnipperde ui in aan. (lichtbruin aanbakken)

7: Snijdt ondertussen de chorizo in kleine stukjes, kneus de jeneverbessen en voeg dit toe, voeg nu als laatste de eetlepel bloem toe en roer dit op laag vuur rustig door zodat de bloem gaar wordt.

8: Blus nu af met de gin en de rode wijn. Kook dit in tot minimaal de helft. Voeg daarna de bouillon en de laurierblaadjes toe en laat dit ook weer tot de helft inkoken.

9: Roer als laatste de slagroom erdoor heen en de fijne pate, doe dit op medium hoog vuur. Breng de saus als laatste op smaak met zeezout en/of zwarte peper.

10: Serveer de fazant in de ovenschaal en schenk een gedeelte van de saus er overheen. Serveer de rest apart.

11: Lekker met aardappelpuree, geroosterde prei, pompoen of een winterse salade. Eet smakelijk!