•  
  Kies zelf je leverdag
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.

Fazant met Pata Negra Ham

Hele fazant van circa 600-700 gram om thuis te braden. Prachtig culinair product voor thuiskoks!

Fazant met Pata Negra Ham

Bereidingstijd: 120 minuten

Ingredienten

2 Fazanten á 650 gram

Peper

Zout

125 gram boter

2 plakken vers spek

50 gram Pata Negra ham

10 Jeneverbessen

3 dl Wildbouillon (eventueel runderbouillon)

2 dl rode wijn

1/2 dl Gin

20 gram bloem

50 gram fijne paté

1/2 dl koffieroom

Bereiding

Maak de Fazanten van binnen en van buiten schoon en droog en verwijder eventueel overtollig vet. Wrijf de binnenkant van de fazanten in met peper en zout en leg in de buikholte een klontje boter. Bedek de borst van de fazanten met het vers spek en bind eventueel vast met katoenen draad of slagerstouw. Verhit in een pan 75 gram boter en braad de fazant rondom, mooi bruin. Doe de deksel op de ban en zet het vuur laag. Mocht de boter te donker worden kunt u ernogeen klontje boter bij doen. Braad de fazant in 50 minuten goed gaar. Bedruip af en toe met het braadvocht. Zorg dat de spek goed op de borst blijft liggen.

Snij ondertussen de Pata Negra in kleine stukjes, kneus de Jeneverbessen en voeg dit toe aan de pan met de fazanten.

Kook de wildbouillon met rode wijn in tot er ongeveer 3 dl over blijft. Als de Fazanten gaar zijn verwarm je de gin in een roestvrijstalen juslepel boven een gasvlam. Steek de damp aan en schenk de brandende gin toe aan de fazanten. Laat de gin rustig uitbranden. Let op: Zorg dat de wasemkap uit staat! Neem de fazanten uit de pan en houdt deze warm in aluminiumfolie.

Verwijder het spek, de jeneverbessen en 2/3 van het braadvocht. Roer de bloem en een gedeelte van de ingekookte bouillon door het braadvocht wat over is. Herhaal dit tot alle bouillon is opgelost en er een mooie gebonden massa is ontstaan. Laat dit heel zachtjes doorkoken. Los de paté op in deze saus, neem de pan van het vuur en roer hier de room doorheen. Warm de fazanten eventueel nog even in de saus op.

Serveer de fazant in een voorverwarmde schaal en schenk een gedeelte van de saus er overheen. Serveer de rest apart. Serveer verder met aardappelpuree en spruitjes of andere groene groenten. Eet smakelijk!

Rating: 0, gebaseerd op 13921 beoordelingen.