Gegrilde Aubergine, Feta en Tabouleh Salade

Gegrilde Aubergine, Feta en Tabouleh Salade
Smaakvolle Couscous salade met een BBQ twist

Ingrediënten

2 aubergines
1 st courgette
200 gr feta kaas
4 el olijfolie
1 tl zeezout
1 tl zwarte peper
2 tn knoflook, fijn gehakt
2 el honing
1 st limoen rasp + sap
120 gr cous cous, afgekookt zoals op de verpakking
150 gr gemengde tomaatjes, in vieren gesneden
1 st rode ui, fijn gesneden
4 kleine komkommertjes, in plakjes of blokjes gesneden
6 takjes verse oregano, fijn gesneden
6 takjes munt, fijn gesneden
6 takjes platte peterselie, fijn gesneden

Bereiding

1: Halveer de aubergines & courgette en prik met een cocktail prikker gaatjes in de schil. Wrijf beide in met olijfolie, zout en peper.
2: Grill & rook de aubergines & courgettes op de bbq bij 150 °C.
3: Dep de feta goed droog met keukenpapier en smeer deze in met olijfolie, zeezout en peper. Grill deze ook kort op de bbq.
3: Maak de tabouleh salade van de cous cous, rode ui, tomaatjes, komkommer, oregano, munt & platte peterselie.
4: Maak een dressing van de knoflook, honing, limoen rasp + sap & olijfolie. Breng op smaak met zout en peper
5: Snijdt de aubergine en courgette wanneer ze nog lauwwarm zijn en meng met de tabouleh en dressing.
6: Verkruimel de feta over de salade.