Gegrilde broodjes Chorizo met zelfgemaakte Salsa

Gegrilde broodjes Chorizo met zelfgemaakte Salsa
Pittige chorizo worst met een smaakvolle Zuid-Amerikaanse salsa.

Ingrediënten

4 grote pruimtomaten (ongeveer 1 pond), fijngehakt
2 middelgrote uien, fijngehakt
2 eetlepels fijngehakte koriander
1 teentje knoflook, gehakt
1 jalapeño pepers, zonder zaad en fijngehakt
2 eetlepels vers citroensap
Zout naar smaak toevoegen
12 knapperige broodjes
Extra virgin olijfolie

6 kleine chorizo-worsten*

* ook lekker in combinatie met de Spaanse Criollo worsten, deze zijn iets minder scherp qua smaak

Bereiding

- Meng in een middelgrote kom de tomaten, uien, koriander, knoflook, jalapeño en citroensap en breng op smaak met zout.
- Steek de BBQ of verwarm een ​​grillpan voor.
- Bestrijk de broodjes met olijfolie en toast ze op de bbq of in de grillpan op matig vuur.
- Grill de chorizo ​​rondom in ongeveer 20 minuten.
- Laat de chorizo ​​een beetje afkoelen en snij ze elk op de diagonaal in 12 dunne plakjes.
- Doe op ieder broodje een paar plakjes chorizo ​​en 1 eetlepel salsa

Eet smakelijk!