Gegrilde Japanse tonijnsteak

Gegrilde Japanse tonijnsteak

Snel en makkelijk recept met onze tonijnsteaks.

Ingrediënten



Japanse marinade:

  • 15 ml soja saus
  • 30 ml olijfolie
  • 30 ml rijstwijn
  • 24 gram suiker
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • ½ rode Spaanse per, zeer fijn gesneden
  • 1 bolletje gember fijn gesneden

Bereiding


  • 1. Neem een grote schaal en meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
  • 2. Neem een grote plastic zak en doe hier de tonijn steak in.
  • 3. Voeg de marinade toe aan de steak in de plastic zak.
  • 4. Voorzichtig met de zak draaien zodat de steaks onder gedompeld worden met de marinade.
  • 5. Zak sluiten en in de koelkast leggen gedurende 15 tot 30 minuten.
  • 6. Regelmatig even de vis draaien zodat de marinade goed kan worden opgenomen.
  • 7. Zet de barbecue aan en haal de steaks uit de plastic zak.
  • 8. Bestroot nog met wat zout en peper.
  • 9. Grill de steaks in 2-3 minuten per kant.