Gerookte "Cherry" Ribkarbonade

Gerookte "Cherry" Ribkarbonade
Met dit recept maak je van "simpele" karbonades een heerlijke steak.

Ingrediënten

Ingrediënten:             

4 Ribkarbonades
2 eetlepels BigBoys PorkPowder
2 eetlepels olijfolie

Extra benodigdheden:    Smokey Bandit Pelletsmoker, bv. The Lumberjack
                Smokey Bandit Pellets, b.v. appel, kers of Championship Blend
                Kerntemperatuurmeter
                Aluminiumfolie

Bereiding

Stel je Lumberjack Pelletsmoker of BBQ in op 107 graden Celsius.
Smeer de karbonade aan alle kanten in met de olijfolie, wrijf hierna in met de rub
Leg het vlees op het rooster en rook tot een kerntemperatuur van 63 graden.
Afhankelijk van de dikte van het vlees duurt dit 1 tot 1 ½ uur

Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten
Serveer met aardappelpuree en appelmoes