•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Geroosterd lamszadel met ansjovis-kruidenvulling

Heerlijke combinatie van lamsvlees en ansjovis.

Geroosterd lamszadel met ansjovis-kruidenvulling

Bereidingstijd: 70 minuten

Ingredienten

    4 middelgrote teentjes knoflook, fijngehakt

    4 ansjovisfilets, gehakt

    1 theelepel gehakte rozemarijn

    1 theelepel fijngehakte tijm

    3 eetlepels plus 2 eetlepels extra virgin olijfolie

    1 Lamszadel van ca. 1000-1200 gram

    Zeezout en versgemalen peper

    1/4 kopje water

    2 theelepels balsamico azijn

Bereiding

1)  Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2)  Doe de knoflook in een keukenmachine en maal dit fijn. Voeg de ansjovis toe en maal dit tot een gladde massa. Roer de gehakte rozemarijn en tijm en 2 eetlepels olijfolie er doorheen.

3)  Leg het lamsvlees met de vetkap naar boven op een snijplank en zet kleine sneden in het vet. Snij in tot het vlees.

4)  Smeer het lamsvlees in met zout en peper. Wrijf de ansjovis-kruidenpasta over de binnenkant van het lam. Sla de buiten flappen om en knoop het zadel op als een rollade met behulp van slagerstouw.

5)  Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote, ovenvaste koekenpan,. Voeg het lamsvlees toe en bak op matig hoog vuur tot deze mooi bruin is in ongeveer 10 minuten.

6)  Zet de pan in de oven en rooster het lamsvlees gedurende ongeveer 1 uur, of tot een kerntemperatuur van circa 50-55 graden Celsius. Haal het vlees uit de pan en laat 15 minuten rusten in de aluminiumfolie.

7)  Giet de pansappen in een kleine steelpan, verwijder het eventuele vet wat erin zit. Voeg het water toe en breng aan de kook.

8)  Roer de resterende 2 theelepels olijfolie en balsamicoazijn er doorheen en breng op smaak met zout en peper. Zeef de jus door een fijne zeef en doe dit in een voorverwarmde juskom.

9)  Verwijder het touw van het lamsvlees en serveer het vlees met de jus.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.