Hazenrug met Pancetta en Bier-Bloemkoolroosjes

Prachtig wildgerecht met vele mooie smaken. De Bier-bloemkoolroosjes zijn ook in de zomer heerlijk!

Hazenrug met Pancetta en Bier-Bloemkoolroosjes

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingredienten

Voor 4 personen

2 stuks Hazerug

2 tot 3 sjalotjes gesneden

1 theelepel geplette jeneverbessen

3 takjes tijm

Olijfolie

50 ml rode wijnazijn

125 ml room

2 eetlepels kruidenmosterd

50 gram pancetta

50 gram gekookte kastanjes

Zeezout

Versgemalen zwarte peper

Port

 

Gefrituurde Bier-Bloemkoolroosjes

Kleine bloemkool

50 ml zonnebloemolie

110 gram bloem

150 ml bier (donker bier heeft de meeste smaak)

1 groot wit ei,  alleen het eiwit!

Snufje zout

Bereiding

1)     Leg de hazenrug in een schaal en voeg de sjalotjes, jeneverbessen, de tijm en een flinke scheut port. Even goed mengen afdekken en het 2 uur laten intrekken.

2)     Neem de friteuse met verse zonnebloemolie en verwarm deze op een temperatuur van 180°.

3)     Zeef de bloem en een snufje zout in een schaal, zorg er wel voor dat je in het midden een kuiltje hebt. Giet daar de olijfolie en het bier en roer dit goed door elkaar er mogen geen klonters in zitten.

4)     Klop het ei stijf, en voeg het toe aan het beslag, rustig er door heen mengen.

5)     Doop de bloemkoolroosjes in het beslag en frituur ze goudbruin. Leg ze op keukenpapier om ze uit te laten lekken.

6)     Verwarm de oven op 200°.

7)     Haal de hazenrug uit de marinade en droog deppen met keukenpapier. Naar smaak peper en zout toevoegen.

8)     Neem een ovenvaste braadpan en voeg een beetje olijfolie toe, bak de hazenrug op hoog vuur aan alle kanten bruin.

9)     Neem de marinade en de azijn en voeg deze toe aan de pan en breng het geheel aan de kook.

10)   Zet de pan in de oven, 4 minuten per kant.

11)   Haal de hazenrug uit de marinade en laten rusten.

12)   Zet de pan op het vuur en voeg de room toe en breng het geheel aan de kook.

13)   Zet een nieuwe pan op het vuur en zeef de saus. Voeg de kruidenmosterd toe aan de saus en laat het geheel rustig opwarmen.

14)   Verwarm in de tussentijd de bloemkoolroosjes op in de oven.

15)   Neem een koekenpan en bak de pancetta en de kastanjes op hoog vuur totdat ze lekker bruin en heet zijn.

16)   Plaatse de hazenrug op een bord met de kastanjes en pancetta ernaast/erover.

17)   Saus over de hazenrug en aan de zijkant de gefrituurde bloemkoolroosjes presenteren.