Hazenrug met Pancetta en Bier-Bloemkoolroosjes

Hazenrug met Pancetta en Bier-Bloemkoolroosjes

Laat je culinaire zintuigen ontwaken met ons recept voor hazenrug met pancetta en bier-bloemkoolroosjes. Ontdek de perfecte combinatie van mals hazenvlees, knapperige pancetta en verrassend smaakvolle bloemkool. Volg de eenvoudige stappen van dit recept voor een onvergetelijke gastronomische ervaring. Verwen je smaakpapillen met de rijke smaken en texturen van deze meesterlijke creatie.

Ingrediënten


  • 2 stuks Hazerug
  • 2 tot 3 sjalotjes gesneden
  • 1 theelepel geplette jeneverbessen
  • 3 takjes tijm
  • Olijfolie
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 125 ml room
  • 2 eetlepels kruidenmosterd
  • 50 gram pancetta
  • 50 gram gekookte kastanjes
  • Zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • Port

Gefrituurde Bier-Bloemkoolroosjes:

  • Kleine bloemkool
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 110 gram bloem
  • 150 ml bier (donker bier heeft de meeste smaak)
  • 1 groot wit ei, alleen het eiwit!
  • Snufje zout

Bereiding


  • 1. Leg de hazenrug in een schaal en voeg de sjalotjes, jeneverbessen, de tijm en een flinke scheut port. Even goed mengen afdekken en het 2 uur laten intrekken.
  • 2. Neem de friteuse met verse zonnebloemolie en verwarm deze op een temperatuur van 180°.
  • 3. Zeef de bloem en een snufje zout in een schaal, zorg er wel voor dat je in het midden een kuiltje hebt. Giet daar de olijfolie en het bier en roer dit goed door elkaar er mogen geen klonters in zitten.
  • 4. Klop het ei stijf, en voeg het toe aan het beslag, rustig er door heen mengen.
  • 5. Doop de bloemkoolroosjes in het beslag en frituur ze goudbruin. Leg ze op keukenpapier om ze uit te laten lekken.
  • 6. Verwarm de oven op 200°.
  • 7. Haal de hazenrug uit de marinade en droog deppen met keukenpapier. Naar smaak peper en zout toevoegen.
  • 8. Neem een ovenvaste braadpan en voeg een beetje olijfolie toe, bak de hazenrug op hoog vuur aan alle kanten bruin.
  • 9. Neem de marinade en de azijn en voeg deze toe aan de pan en breng het geheel aan de kook.
  • 10. Zet de pan in de oven, 4 minuten per kant.
  • 11. Haal de hazenrug uit de marinade en laten rusten.
  • 12. Zet de pan op het vuur en voeg de room toe en breng het geheel aan de kook.
  • 13. Zet een nieuwe pan op het vuur en zeef de saus. Voeg de kruidenmosterd toe aan de saus en laat het geheel rustig opwarmen.
  • 14. Verwarm in de tussentijd de bloemkoolroosjes op in de oven.
  • 15. Neem een koekenpan en bak de pancetta en de kastanjes op hoog vuur totdat ze lekker bruin en heet zijn.
  • 16. Plaatse de hazenrug op een bord met de kastanjes en pancetta ernaast/erover.
  • 17. Saus over de hazenrug en aan de zijkant de gefrituurde bloemkoolroosjes presenteren.