Hot Buttered Rum
Ingrediënten
voor 4 glazen:
1 x 35 cc bruine rum p.p
175 ml heet water p.p.
250 ml Geslagen verse slagroom
Voor het spiced buttered beslag:
90 gr bruine basterd suiker
115 gram roomboter (eventueel koud gerookt)
1 tl vanille
1 tl honing
1 tl kaneel
1/4 tl nootmuskaat
1/2 tl gember gemalen
1/4 tl kruidnagel gemalen
Snuf zout
Bereiding
1: Weeg alle ingredienten af. Meng de boter met de bruine basterd suiker, kaneel, nootmuskaat, gember, kruidnagel en zout.
2: Voeg nu de vanille en honing toe en meng goed door elkaar.
3: Sla de verse slagroom op met een garde totdat hij de dikte heeft van yoghurt.
4: Doe 2 eetlepels van het buttered beslag in een glas. Giet daarbij de rum, en vul je glas tot 2 cm onder de rand vol met kokend water. Roer totdat alles is opgelost.
5: Voeg nu met een lepel de slagroom toe in je glas. Bestrooi eventueel nog met wat gemalen kaneel.