•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Iberico picanha met polenta en provolonekaas

Mooi recept met de Iberico Picanha. Deze picanha is wat dunner dan de runderpicanha, dus snel klaar maar met veel smaak.

Iberico picanha met polenta en provolonekaas

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingredienten

Voor circa 4 personen

Iberico picanha 1,5 kilo

Zeezout

Olijfolie

Plak provolone kaas

200 gram geperste polenta

Peper

Olijfolie

Bereiding

1)     Snij de picanha horizontaal door midden, zodat u twee gelijke plakken krijgt.

2)     Smeer de picanha in met olijfolie, wat peper en zout.

3)     Snij de polenta in vier stukken

4)     Snij de kaas van dezelfde grote als de polenta

5)     Bak de picanha 5 minuten op hoog vuur, aan beide zijde goudbruin

6)     Verwarm de oven op 160 graden.

7)     Leg de picanha in de braadslee in de oven en bak dit nogmaals 5 minuten

8)     Haal de picanha uit de oven, leg de polenta en de provolone kaas bij de picanha in de braadslee.

9)     Dek af voor 2 minuten.

Eet smakelijk!

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.