Iberico picanha met polenta en provolonekaas

Iberico picanha met polenta en provolonekaas

Dompel jezelf onder in de weelderige smaken van Spanje met ons recept voor Iberico picanha, geserveerd met smeuïge polenta en smeltende provolonekaas. Laat je verwennen door deze Spaanse smaakexplosie thuis op tafel!

Ingrediënten


Bereiding


  • 1. Snij de picanha horizontaal door midden, zodat je twee gelijke plakken krijgt.
  • 2. Smeer de picanha in met olijfolie, wat peper en zout.
  • 3. Snij de polenta in vier stukken
  • 4. Snij de kaas van dezelfde grote als de polenta
  • 5. Bak de picanha 5 minuten op hoog vuur, aan beide zijde goudbruin
  • 6. Verwarm de oven op 160 graden.
  • 7. Leg de picanha in de braadslee in de oven en bak dit nogmaals 5 minuten
  • 8. Haal de picanha uit de oven, leg de polenta en de provolone kaas bij de picanha in de braadslee.
  • 9. Dek af voor 2 minuten.

Eet smakelijk!