•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Iberico Secreto met saffraan-aardappelen

Mooi, luxe gerecht met de fijne smaak van secreto en die kenmerkende smaak van saffraan. Een lust voor de fijnproever.

Iberico Secreto met saffraan-aardappelen

Bereidingstijd: 80 minuten

Ingredienten

Voor circa 4 personen

4 stukjes Iberico Secreto (ca. 800 gram)

30 ml kokend water

1 snufje saffraandraadjes

Rasp en sap van 1 limoen

40 ml olijfolie

40 gr boter, in blokjes gesneden

½ theelepel suiker

30 gr verse rozemarijn, fijngehakt

2 grote aardappelen

2 rode uien

Peper

Zout

Bereiding

1)      Verhit de oven voor op 180 graden Celsius.

2)      Laat de saffraandraden weken in kokend water gedurende 5 minuten.

3)      Snij de aardappelen door de helft en snij deze helften in 3 (circa) gelijke stukken.

4)      Mix de limoenrasp, het limoensap, het saffraanwater, olijfolie, boter, suiker, rozemarijn, peper en zout in een kom. Doe de aardapelen in een ovenschaal en giet het saffraanmengsle eroverheen. Zet in de oven en gaar dit gedurende 45 minuten. Iedere 15 minuten alles even omscheppen.

5)      Snij in een ruitpatroon de Iberico secreto licht in. Bestrooi dit met peper en zout.

6)      Doe een klein beetje olijfolie in een grollpan. Zet deze op hoog vuur en grill de secreto aan beide kanten goudbruin.

7)      Neem de secreto uit de pan en laat 5 minuten nagaren.

8)      Plaats de secreto op een bord en garneer met de saffraanaardappeltjes.

Eet smakelijk!

 

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.