Iberico Secreto met saffraan-aardappelen

Iberico Secreto met saffraan-aardappelen

Geniet van de luxueuze smaak van ons Iberico Secreto recept, gepaard met smaakvolle saffraan-aardappelen. Laat je verrassen door de malse Iberico Secreto, perfect samensmeltend met de verfijnde tonen van saffraan. Waarbij de Spaanse smaken in harmonie komen met de subtiele elegantie van saffraan-aardappelen. Een waar luxe gerecht dat je smaakpapillen zal verheffen.

Ingrediënten


  • 4 stukjes Iberico Secreto (ca. 800 gram)
  • 30 ml kokend water
  • 1 snufje saffraandraadjes
  • Rasp en sap van 1 limoen
  • 40 ml olijfolie
  • 40 gr boter, in blokjes gesneden
  • ½ theelepel suiker
  • 30 gr verse rozemarijn, fijngehakt
  • 2 grote aardappelen
  • 2 rode uien
  • Verse peper en zout

Bereiding


  • 1. Verhit de oven voor op 180 graden Celsius.
  • 2. Laat de saffraandraden weken in kokend water gedurende 5 minuten.
  • 3. Snij de aardappelen door de helft en snij deze helften in 3 (circa) gelijke stukken.
  • 4. Mix de limoenrasp, het limoensap, het saffraanwater, olijfolie, boter, suiker, rozemarijn, peper en zout in een kom. Doe de aardappelen in een ovenschaal en giet het saffraanmengsel eroverheen. Zet in de oven en gaar dit gedurende 45 minuten. Iedere 15 minuten alles even omscheppen.
  • 5. Snij in een ruitpatroon de Iberico secreto licht in. Bestrooi dit met peper en zout.
  • 6. Doe een klein beetje olijfolie in een grillpan. Zet deze op hoog vuur en grill de secreto aan beide kanten goudbruin.
  • 7. Neem de secreto uit de pan en laat 5 minuten nagaren.
  • 8. Plaats de secreto op een bord en garneer met de saffraanaardappeltjes.

Eet smakelijk!