Kalfsoester met groene peper

Kalfsoester met groene peper
Kalfsoester met groene peper

Ingrediënten

(4 personen)

4 kalfsoesters á 150 gram

1 citroen

Snufje zout

4 knoflookteentjes

Twee takjes met thijm

1,5 eetlepel olijfolie

1 eetlepel boter

1 sjalot fijngesneden

1,5 eetlepel groene peper

1 kopje Kalfsfond

2 eetlepels creme fraiche

1 theelepel brandenwijn

4 takjes fijngesneden peterselie

Bereiding

1)      Bestrooi de kalfsoester met wat zout, fijngesneden knoflook, geraspte citroenschil en takjes tijm.

2)      Zet de kalfsoesters weg in de koelkast voor een uur en laat daarna weer op kamertemperatuur komen.

3)      Marineer aan beiden kanten de kaslfoesters net voor het koken met wat bloem

4)      Bak de steaksmet olijfolie op middelhoog vuur lichtbruin, ongeveer 4 minuten per kant.

5)      Laat de steaks rusten op een bord met aluminiumfolie erover.

6)      Veeg de koekenpan schoon en voeg vervolgens de boter en in blokjes gesneden sjalotjes toe. Bak ongeveer 3 minuten.

7)      Voeg vervolgens de peperkorrel en de kalfsfond toe en laat ongeveer 2 tot 3 minuten sudderen.

8)      Voeg al roerend de craime fraiche en de brandenwijn toe.

9)      Laat de jus sudderen tot de saus een beetje indikt.

10)    Serveer de kalfsoesters met de saus erover. Bestrooi de saus met peterselie en sjalotjes.