•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Kalkoenfilet Texas-style

Lekker pittig recept met een mooie, grote kalkoenfilet.

Kalkoenfilet Texas-style

Bereidingstijd: 130 minuten

Ingredienten

1 kalkoen filet van circa 1000 gram

15 gram paprika poeder

15 gram bruine suiker

1 theelepel knoflookpoeder (circa 5 gram)

1 theelepel uienpoeder (circa 5 gram)

½ theelepel chilipoeder (circa 2,5 gram)

¼ theelepel kruidnagel ( circa 125 gram)

¾ theelepel vers gemalen zwarte peper (4,25 gram)

Zeezout naar smaak toevoegen

225 gram hout snippers (Whiskey of Eiken)

Bereiding

1)     De houtsnippers goed laten weken in water, minimaal een 1 uur. De houtsnippers moeten echt doorweekt zijn met water.

2)     Neem een schaaltje en meng daar alle specerijen goed door elkaar.

3)     Smeer de kalkoen filets hiermee in.

4)     Plaats de houtsnippers boven de hete kolen.

5)     Zet links van de barbecue een wegwerp aluminium bakje, en doe hier 2 kopjes water in.

6)     Leg de kalkoenfilet op de barbecue en laat deze een kleine 2 uur met dichte deksel (indirect) garen.

7)     De kalkoenfilets halverwege de gaar tijd omdraaien.

8)     Hou een kerntemperatuur aan van 70 graden Celsius

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.