Kaneelbroodjes met Maple-Koffieglaze

Kaneelbroodjes met Maple-Koffieglaze
Smaakt altijd en overal!

Ingrediënten

Voor het deeg:
615 gr bloem
100 gr witte basterd suiker
1 tl zeezout
7 gr instant gist
240 gr lauw warme melk
2 eieren
75 gr zachte boter

Vulling:
75 gr bruine basterd suiker
75 gr witte basterd suiker
2 tl kaneelpoeder
50 gr gesmolten boter

Glazuur:
1 espresso (heet)
2 el boter
2 el Maple syrup
Zeezout
195 gr poedersuiker

Bereiding

1: Meng in een keukenmachine met de deeghaak de bloem, zout en suiker.

2: Verwarm de melk en meng hierin de instant gist. Laat dit 10 minuten staan.

3: Voeg nu het gistmengsel en de eieren toe aan de bloem, meng met de deeghaak totdat er een deeg ontstaat. Kneed ongeveer 3 minuten.

4: Voeg nu al roerend de zachte boter beetje bij beetje toe totdat alles erdoorheen zit.

5: Kneed het deeg ongeveer 5 minuten zodat er een zacht deeg ontstaat. Het mag niet meer plakken.

6: Doe het deeg in een kom en dek het af met een doek, laat het reizen totdat het verdubbeld is.

7: Voor de vulling: meng de bruine suiker, witte suiker en kaneel. Smelt de boter. Houd apart van elkaar. Laat de boter afkoelen.

8: Bekleed ondertussen een bakplaat met bakpapier.

9: Als het deeg is verdubbel gaan we uit uitrollen naar een plak van 30 x 45 cm

10: Smeer het deeg in met de gesmolten boter en strooi het kaneel mengsel er royaal overheen. Rol het deeg in de lengte helemaal op. Snijd het dan in 12 gelijke plakken. Met flosdraad of visdraad kun je hele mooie plakken snijden.

11: Pak de bakplaat erbij en leg de 12 plakken erin. Dek het af en laat het 30 minuten reizen totdat het deeg weer verdubbeld is.

12: Verwarm de oven voor op 175°C en bak de kaneelbroodjes 30-35 minuten in de oven of wellicht op je bbq

13: Voor de glaze: doe de warme espresso in een kom en voeg de boter toe. Meng het zodat de boter helemaal smelt. Voeg vervolgens de Maple syrup en het zout toe. Voeg als laatste de poedersuiker toe en roer helemaal glad met een garde.

14: Wanneer de kaneelbroodjes uit de oven komen giet je de warme koffie glaze eroverheen. Giet

de ene helt warm erover en de andere helft als de broodjes zijn afgekoeld.

15: Eet smakelijk!