Karbonade met romige mosterdsaus

Karbonade met romige mosterdsaus
Romige Karbonades

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen

4 Rib- of haas karbonade

2 eetlepels olijfolie

Grof zeezout

Gemalen zwarte peper

1/2 fijngesnipperde ui

1 theelepel thijm

80 ml droge witte wijn

240 ml appelsap

2 eetlepels grove mosterd

2 eetlepels fijne mosterd

3 eetlepels slagroom

Extra benodigdheden:

Grote Skillet

Bereiding

Richt je barbecue in voor directe verhitting op een temperatuur van ca. 200 graden.

Zorg voor een warme en koelere zone.

Zet een grote skillet in je barbecue en verhit de olie tot het bijna rookt

Dep ondertussen de karbonades droog met wat keukenpapier en kruid aan alle kanten rijkelijk met peper en zout.

Doe de karbonades in de skillet en bak 4-5 minuten tot de onderkant goudbruin is.

Haal de karbonades uit de skillet en leg ze apart.

Verplaats de skillet naar de koudere zone, voeg uien, thijm, peperen zout naar smaak toe en kook al roerende ca. 4 minuten tot de uien mooi zacht zijn.

Voeg de wijn toe en schraap met een pollepel over de bodem van de skillet.

Kook ca. 4 minuten in en voeg het appelsap en de grove mosterd toe.

Breng aan de kook en leg de karbonades met de bruine kant boven erbij.

Bak de karbonades tot ze een kerntemperatuur van 62 graden hebben bereikt, leg ze vervolgens op een verwarmd dinerbord.

Roer de fijne mosterd door de saus, en laat ca. 2 minuten inkoken.

Haal de skillet van het vuur en roer de slagroom door de saus, voeg peper en zout naar smaak toe.

Serveer de karbonade samen met de saus.