Langzaam gegaard Chuck-Eye-pakketje

Langzaam gegaard Chuck-Eye-pakketje

Ontdek een culinair meesterwerk met ons recept voor langzaam gegaarde Chuck Eye-pakketjes. Laat je betoveren door de smaakexplosie van mals rundvlees, zorgvuldig bereid met kruiden en specerijen, en verpakt tot een smaakvol pakketje. Met eenvoudige stappen creëer je een onweerstaanbaar gerecht waarbij de rijke smaken van Chuck Eye tot hun recht komen. Geniet van een heerlijk samenspel van texturen en aroma's in elke hap.

Ingrediënten


  • 4 Chuck-eye steaks van circa 350 gram per stuk
  • 120 ml appelazijn
  • 100 gr bruine suiker
  • 175 gr tomatenpasta
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel allspice (zelf te mixen: ½ theelepel kaneel, ¼ theelepel kruidnagel, ¼ theelepel nootmuskaat)
  • 1 kleine ui, fijgehakt
  • 6 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt

Bereiding


  • 1. Verhit de oven of afsluitbare barbecue voor op 160 graden Celsius.
  • 2. Mix alle ingrediënten door elkaar tot er een mooie gladde saus ontstaat.
  • 3. Neem een groot stuk aluminiumfolie. (hoe dikker, hoe beter) Leg de chuck eye steaks hierop en wrijf deze aan beide kanten ruim in met de saus.
  • 4. Vouw het aluminiumfolie met het vlees zo op dat deze zo goed mogelijk afsluit.
  • 5. Plaats het pakketje in een ovenschaal of aluminium bakje en laat gedurende 4 uur garen.
  • 6. Laat het 10 minuten buiten de oven of barbecue rusten voordat u het pakketje openmaakt. Leg de steaks op een snijplank en bedek dit met folie.
  • 7. Zeef het bakvocht uit de schaal of bakje en uit het aluminiumpakketje. Dit is de saus.
  • 8. Trek het vlees in een paar grote stukken en plaats dit op een bord. Schenk een beetje saus eroverheen.

Serveertip:

  • Erg lekker met een maiskolf!