Lemon Cake

Lemon Cake
Lekkere frisse cake, perfect als toetje bij iedere BBQ.

Ingrediënten

Voor de cake:
230 gr gecondenseerde melk
225 gr gezouten boter
3 eieren
180 gr bloem, gezeefd
100 gr suiker
2 citroenen rasp en sap
1 afgestreken tl baking soda
1/2 tl zout

Voor de siroop:
160 gr poedersuiker
60 ml citroensap
1 el gesmolten roomboter
2 el water

Bereiding

Verwarm de BBQ voor op 160 °C, indirect.
Weeg alle ingrediënten voor de siroop af.
Verwarm het water, boter en citroensap in een steelpan en voeg al roerend met een garde de poedersuiker toe. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost en haal dan de pan met siroop van het vuur.
Houd even apart.
Weeg voor de cake alle ingrediënten af. Zorg ook dat je een bakvorm klaar hebt staan, bekleed met bakpapier.
Sla in een keukenmachine de suiker en boter luchtig, totdat de suiker is opgelost.
Wanneer de suiker helemaal is opgelost voeg je elke keer 1 ei toe. Meng totdat het mengsel het ei helemaal heeft opgenomen. Voeg dan pas het volgende ei toe…
Wanneer alle eieren zijn toegevoegd, voeg je de gecondenseerde melk toe. Meng dit ook weer helemaal door het beslag. Voeg op dezelfde manier het citroen rasp en sap toe, de baking soda en het zout. Spatel als laatste de gezeefde bloem door het beslag.
Wanneer alle ingrediënten zijn toegevoegd doen we het cakebeslag in de vorm. Strijk het beslag af en bak de cake in de BBQ gaar in ongeveer 25-30 minuten. (Tip: de cake is gaar al je met een sateprikker in de cake prikt en de prikker er droog uitkomt).
Serveer de cake met de citroensiroop.