Pastrami

Pastrami
Er is niets beter dan huisgemaakte pastrami.

Ingrediënten

Brisket
Pastrami cure  (AO angus & oink)

Bereiding

1. Haal de brisket uit de verpakking en weeg de brisket.
2. Gebruik 5% van de cure voor het marineren van je brisket. In mijn geval was dat 3100 gram brisket x 5% = 155 gram rub
3. Dep de brisket goed droog en smeer hem daarna in met de afgewogen rub.
4. Vacumeer de met ingesmeerde brisket of doe hem in een grote seal bag en verwijder daaruit zoveel mogelijk de lucht.
5. Plaats de brisket voor 5 dagen in de koeling en draai hem elke dag om! Niet vergeten…
6. Na de vijf dagen haal je de brisket uit de koeling en spoel je hem goed af. Laat de brisket een nacht onafgedekt in de koelkast drogen.
7. De bbq richten we in op 120 °C indirect roken
8. Plaat de brisket op de bbq en rook de brisket voor 5 uur tot een kerntemperatuur van ongeveer 68°C.
9. Haal de brisket van de bbq en verhoog de temperatuur van de bbq naar ongeveer 148-150°C.
10. Pak de brisket in met butcher paper en plaats de brisket weer terug op de bbq.
11. Na ongeveer 8-9 uur zal de kern temperatuur 90-98 °C zijn. Zorg dat je thermometer in het dikste deel zit van de brisket.
12. Wanneer de kerntemperatuur bereikt is kan je de brisket eraf halen. Laat de brisket af koelen en snijd dunne plakken als pastrami.
13. Eet de pastrami op een broodje met augurk & mosterd!