•  
    Vandaag besteld, overmorgen in huis.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Picanha spies met Chili en Limoen

Picanha zoals ze in Zuid-Amerika vaak maken. Hou rekening met 2-6 uur marineren.

Picanha spies met Chili en Limoen

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingredienten

Voor circa 4 personen

4 Wagyu picanha steaks of een ander vleesras van circa 250 gram

U kunt uiteraard ook een hele picanha gebruiken en zelf steaks snijden

5 Jalapeno pepers, fijngehakt

2 theelepels zout

2 uien, fijngehakt

8 teentjes knoflook, fijngehakt

120 ml limeonsap

100 ml rode wijn

2 theelepels gedroogde oregano

1 laurierblad

1 theelepel zwarte peper, gemalen

Bereiding

1)     Doe de jalapeno pepers, 1 theelepel zout, de helft van de uien en 1/3 van de knoflook in een blender. Mix alles goed door elkaar tot er een gladde pasta ontstaat. Dit kunt u van tevoren al maken en bewaren in de koelkast.

2)     Leg alle steaks in een diepe (oven)schaal. Mix de rest van de uien, de knoflook en het limoensap door elkaar. Voeg de oregano, laurierblad, rest van het zout en de peper er aan toe. Mix goed door elkaar en giet over de steaks heen. Zorg dat de stesaks goed bedekt zijn. Zet afgedekt weg in de koelkast gedurende 2 tot maximaal 6 uur.

3)     Als u het vlees gaat grillen haalt u de jalapeno-pasta uit de koelkast en laat u deze op kamertemperatuur komen.

4)     Verhit een grillpan of barbecue met hoog vuur. Haal het vlees uit de schaal en prik deze op de satepennen. Als u hout gebruikt zorgt u dat deze geruime tijd in water hebben gelegen om versplintering en verbanding te voorkomen.

5)     Grill de speizen aan beide zijden mooi bruin gedurende 2-3 minuten per zijde. Leg de spiezen daarna aan de zijkant van de barbecue of draai het vuur laag. Laat nog circa 5-8 minuten doorgaren.

6)     Serveer de spiezen met de Jalapeno pasta.

Eet smakelijk!

Rating: 9.2, gebaseerd op 12631 beoordelingen.