Rendang

Rendang
Traditioneel recept uit Indonesië. Perfect om je Dutch Oven voor te gebruiken.

Ingrediënten

900 gram runder sukade
1 ui
2 groente bouillonblokjes
1 spaanse peper rood
6 kemirinoten
Zonnebloem
1 theelepel koenjit
2 sereh stengels
2 jeruk perut
2 salam blaadjes
500 ml kokosmelk

Bereiding

Snij het vlees in grote dobbelsteentjes
Ui pellen en in snippers snijden
Spaanse peper snijden pitjes eruit
Vijzel de ui spaanse peper en kemirinoten
Neem een braadpan en doe er een scheut olie in en bak de
Fruit de fijngewreven kruiden met de koenjit
Doe de serehstengels jeruk purut en het salam blad zo’n 3 minuten meebakken
Vlees circa 5 minuten bakken
Halveer een citroen en pers het sap uit
Blus het vlees hiermee af
Voeg de kokosmelk en de bouillonblokjes toe
Zo’n 2 uur op middel hoog vuur vocht moet verdampen totdat je een dikke saus krijgt
Naar smaak peper en zout toevoegen