Rosbief met kruidenkorst en mierikswortel-crème

Rosbief met kruidenkorst en mierikswortel-crème

De heerlijke smaak van rosbief in een kruidig jasje.

Ingrediënten


  • 1 stuks rosbief ongeveer 0,8 tot 1,2 kg

Voor de groene kruiden korst:

  • 60 ml olijfolie
  • 1 bos platte peterselie
  • 1-2 bosje tijm
  • 8 takjes oregano
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1/2 limoen (sap)
  • 20 gram panko (japanse broodkruimels)

Voor de mierikswortelcreme:

  • 65 gram creme fraiche
  • 35 gram mierikswortel ( vers of voorverpakt)
  • 1/2 limoen (rasp + sap)
  • zeezout en peper

Bereiding


  • 1: Haal de rosbief een uur van tevoren uit de koeling en laat hem op temperatuur komen. Verwarm de oven of BBQ voor op 200 graden.
  • 2: Maak van de ingrediënten van de mierikswortelcreme de mierikswortelcreme en zet deze in de koelkast.
  • 3: Maak de groene kruiden korst door alles te mixen in de keukenmachine behalve de panko kruimels. Als alles goed fijn is gemalen dan pas voeg je de panko toe en mix je het nog kort.
  • 4: Bak de rosbief in de koekenpan goudbruin. Smeer hem daarna in met de groene kruiden korst en gaar hem in de oven ongeveer 30-40 minuten tot medium-rare.
  • 5: Wanneer de rosbief gaar is haal hem uit de oven en laat hem nog 10 minuten nagaren.
  • 6: Serveer de rosbief met bijvoorbeeld geroosterde rode bieten, geroosterde bospeentjes en aardappelpuree.
  • 7: Als de rosbief op temperatuur is gekomen snijd hem in dunne plakken en serveer op een serveerschaal of groot bord.
  • 8: Serveer de rosbief met de mierikswortelcréme