•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Rosbief met kruidenkorst en mierikswortel-crème

Een gerecht wat u écht een keer moet proberen! De heerlijke smaak van rosbief in een kruidig jasje.

Rosbief met kruidenkorst en mierikswortel-crème

Bereidingstijd: 70 minuten

Ingredienten

Voor circa 6-8 personen

1,5 kilo rosbief

120 ml olijfolie plus 2 eetlepel

5 teentjes knoflook

1 bosje verse peterselie

½ bosje verse tijm

8 takjes verse oregano

2 takjes verse rozemarijn

2 eetlepel mosterdzaad

Verse peper en zout naar smaak toevoegen

Voor de mierikswortel-crème

60 ml zure room

2 eetlepels gepureerde mierikswortel (eventueel kant en klaar)

1 eetlepel limoensap

Zout naar smaak toevoegen

Bereiding

1)      Mix de ingrediënten voor de mierikswortel-crème in een kom tot een mooi geheel. Zet daarna afgedekt weg in de koelkast.

2)      Verhit een BBQ of oven tot 180 graden Celsius.

3)      Smeer de rosbief in met 2 eetlepel olie en bestrooi met peper en zout.

4)      Grill de rosbief gedurende 8-10 minuten tot deze een mooie bruine kleur heeft. Dit kan ook in een pan met dikke bodem. Haal daarna van het vuur en zet weg.

5)      Mix ondertussen de knoflook, peterselie, tijm, oregano, rozemarijn, mosterdzaad en de 120 ml olie en breng op smaak met peper en zout. Gebruik hier een staafmixer voor om er een gladde puree van te maken.

6)      Wrijf de rosbief in met de puree en plaats deze in een bakblik geschikt voor oven of BBQ. Gaar de rosbief daarna gedurende ongeveer 30-40 minuten tot een kerntemperatuur van 50-52 graden. Indirect garen op een BBQ zorgt voor een nóg smakelijker resultaat.

7)      Haal de rosbief van het vuur en zet deze afgedekt weg.

8)      Snij de rosbief in mooie plakken en serveer met de crème.

Eet smakelijk!

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.