Sardijnse hazenpeper

Sardijnse hazenpeper
Sardijnse hazenpeper

Ingrediënten

4 personen

     1 kilo hazenboutvlees
     4 eetlepels olijfolie
     1/2 kop gehakte peterselie, plus nog eens 1/4 kop
     3 teentjes knoflook
     1 gesnipperde ui
     6 eetlepels kappertjes
     snufje saffraan
     1 kop warm water
     1/4 kop rode wijnazijn
     zout

Bereiding

Zout de stukken goed en zet weg bij kamertemperatuur gedurende 30 minuten. Verhit de olijfolie middelhoog vuur in een grote braadpan. Dep de stukken haas droog en braad ze aan. Plaats de gebruinde stukjes in een kom.


Hak de helft van de kappertjes fijn. Vul een maatbeker met heet water. Plet de saffraan in je handpalm en strooi het in het hete water.  Zodra het vlees bruin is, plaats het in een kom. Doe de ui in de braadpan en sauteer deze. Voeg de knoflook toe en bak 1-2 minuten.
      

Voeg alles samen in de braadpan (met het water), behalve de extra 1/4 kop peterselie, plaats de stukken haas netjes en strak. Gebruik geen wijn of bouillon – we willen pure smaken hebben.
Dek goed af en laat het zachtjes pruttelen op een laag vuur gedurende tenminste 150 minuten. Haas heeft veel tijd nodig. Controleer de haas na 2 1/2 uur; het moet bijna uiteenvallen. Als het klaar is, voeg de extra peterselie toe en meng goed. Draai het vuur uit en laat de pan vijf minuten staan.
Serveer met polenta, couscous, Sardijnse fregula pasta of met knapperig brood. Drink er een zware rode wijn bij.