Slow-roasted krokant buikspek

Slow-roasted krokant buikspek

Hoe maak je nu die krokante korst bij buikspek? Hier het geheim! Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.

Ingrediënten


  • 1,5 kg Buikspek
  • 3 middelgrote, geschilde uien
  • 3 theelepels zoutvlokken
  • 5 eetlepels olie

Voor de speciale saus:

  • 1/2 kop bruine suiker
  • 1/2 kopje rode wijnazijn
  • 3 steranijs
  • 1/2 kaneelstokje
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 3 stukken sinaasappelschil
  • 1 kopje kippenbouillon
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

Zo bereid je dit recept!


  • 1. Neem twee lange vellen aluminiumfolie en leg dit in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
  • 2. Snij de geschilde uien door de helft en daarna in plakken en leg ze op de folie.
  • 3. Dep het buikspek droog met keukenpapier. Dit zorgt ervoor dat de korst straks knapperig wordt. Maak in het zwoerd kleine incisies met een scherp mes.
  • 4. Meng de zoutvlokken en olie en smeer de buik ermee in. Wrijf ook goed in de incisies. Plaats vervolgens het vlees, zwoerdkant naar boven, bovenop de plakken ui.
  • 5. Vouw de aluminiumfolie vervolgens rond het buikspek, maar hou de bovenkant voor de helft open.
  • 6. Plaats in de voorverwarmde oven en gaar gedurende 3 uur. Zet de temperatuur omlaag naar 140 graden en bak nog een uur. Haal uit de oven en giet de sappen af. Bewaard dit in een kommetje.
  • 7. Tot slot, voor het serveren, leg het vlees terug in de oven en bak op 220 ° C gedurende nog eens 20 minuten. Dit zorgt voor een knapperige korst.

Voor de saus:

  • 1. Neem de sappen van het buikspek, de 1/2 kop bruine suiker, 1/2 kop rode wijnazijn, 3 steranijs en 1/2 kaneelstokje en breng dit in een pannetje aan de kook en kook dit tot het stroperig wordt in ca. 5 minuten.
  • 2. Voeg vervolgens het sap van 1 sinaasappel, de sinaasappelschillen en 1 kopje kippenbouillon toe aan het mengsel. Breng opnieuw aan de kook en kook iets in. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3. Verwijder sinaasappelschil, steranijs en kaneelstokje voor het opdienen.