
Slow-roasted krokant buikspek
> 3 uren
6 personen
Moeilijk
Oven

Hoe maak je nu die krokante korst bij buikspek? Hier het geheim! Dit recept is opgesteld door een professionele chef en wordt je aangeboden door BEEF&STEAK. Je kunt, indien gewenst, de producten eenvoudig bestellen via onderstaande links / overzicht onderaan.
Ingrediënten
Voor de speciale saus:
- 1/2 kop bruine suiker
- 1/2 kopje rode wijnazijn
- 3 steranijs
- 1/2 kaneelstokje
- Sap van 1 sinaasappel
- 3 stukken sinaasappelschil
- 1 kopje kippenbouillon
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
Zo bereid je dit recept!
- 1. Neem twee lange vellen aluminiumfolie en leg dit in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
- 2. Snij de geschilde uien door de helft en daarna in plakken en leg ze op de folie.
- 3. Dep het buikspek droog met keukenpapier. Dit zorgt ervoor dat de korst straks knapperig wordt. Maak in het zwoerd kleine incisies met een scherp mes.
- 4. Meng de zoutvlokken en olie en smeer de buik ermee in. Wrijf ook goed in de incisies. Plaats vervolgens het vlees, zwoerdkant naar boven, bovenop de plakken ui.
- 5. Vouw de aluminiumfolie vervolgens rond het buikspek, maar hou de bovenkant voor de helft open.
- 6. Plaats in de voorverwarmde oven en gaar gedurende 3 uur. Zet de temperatuur omlaag naar 140 graden en bak nog een uur. Haal uit de oven en giet de sappen af. Bewaard dit in een kommetje.
- 7. Tot slot, voor het serveren, leg het vlees terug in de oven en bak op 220 ° C gedurende nog eens 20 minuten. Dit zorgt voor een knapperige korst.
Voor de saus:
- 1. Neem de sappen van het buikspek, de 1/2 kop bruine suiker, 1/2 kop rode wijnazijn, 3 steranijs en 1/2 kaneelstokje en breng dit in een pannetje aan de kook en kook dit tot het stroperig wordt in ca. 5 minuten.
- 2. Voeg vervolgens het sap van 1 sinaasappel, de sinaasappelschillen en 1 kopje kippenbouillon toe aan het mengsel. Breng opnieuw aan de kook en kook iets in. Breng op smaak met zout en peper.
- 3. Verwijder sinaasappelschil, steranijs en kaneelstokje voor het opdienen.