Smokey Bacon met Jalapeno Poppers

Smokey Bacon met Jalapeno Poppers
Maak je eigen Bacon gewoon thuis!

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 4 personen)

1000 gram buikspek zonder zwoerd
tip: je kunt beter wat meer maken en bewaren voor later 
Cure me Bacon (AO angus & oink)
Rookhout naar keuze

Bacon wrapped jalapeño poppers:
6 jalapeño pepers
170 gram roomkaas
45 gr geraspte cheddarkaas
12 plakken smoked maple bacon
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl uienpoeder
8 takjes verse peterselie
zeezout
zwarte peper

Hou rekening met enige dagen om te marineren

Bereiding

Bereidingswijze bacon:
Weeg het stuk buikspek en gebruik 5% van je gewicht aan cure me bacon rub. In mijn geval was dat 1465 gr (bacon) x 5% = 73,25 gr bacon rub.
Smeer het buikspek rondom in met de rub.
Doe buikspek in een vacumeer zak en vacumeer. Wanneer je geen vacumeer machine hebt, doe dan het buikspek in een seal bag (Zip-lock zak) en haal zoveel mogelijk lucht uit de zak alvorens je hem dicht doet.
Plaats het buikspek 5 dagen in de koelkast en draai hem elke dag om! Niet vergeten…
Wanneer de vijf dagen om zijn haal je het buikspek uit de koeling en spoel je de rub eraf. Dep nu goed droog en laat hem ongeveer een dag onafgedekt drogen in de koelkast.
Bereid je bbq voor om indirect te roken bij 90-100°C
Rook de Bacon in circa 3 uur warm. De bacon is goed wanneer de kerntemperatuur is behaald van 65-70°C.
Haal dan de bacon van de bbq en laat hem afkoelen. Je kunt de bacon op de snijmachine in dunne plakken snijden en voor allerlei doeleinden gebruiken. Of gebruik een scherp mes natuurlijk.
Wij gebruikten de plakken om Bacon wrapped jalapeño poppers te maken.


Tip: Bacon laat zich ook goed invriezen! Snijd plakjes of blokjes en vries die in voor een volgende keer.


Bereidingswijze jalapeño poppers:
1. Weeg alle ingrediënten af.
2. Halveer de pepers en verwijder de zaadjes van de jalapeño pepers.
3. Meng de roomkaas, cheddar, knoflookpoeder, uienpoeder, gehakte peterselie, zeezout & peper door elkaar.
4. Schep nu het mengsel in de gehalveerde pepers en rol als laatste een plakje bacon om de peper heen.
5. Bak de jalapeño pepers in de oven op 200 °C in 20 minuten gaar of gebruik je bbq op 130°C indirect met een paar houtsnippers om nog een extra rooksmaak toe te.
6. Eet smakelijk!