
Standing Rib Roast met Gorgonzola Portobello

Lekker recept met één van onze Kersttoppers!
Ingrediënten
Ingrediënten (voor circa 4-6 personen)
1 Standing Rib Roast met 2 beentjes van circa 1200-1400 gram
3 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
10 takjes rozemarijn
Verse peper en zout
Voor de Gorgonzola Portobello
4-6 Portobello’s
150 gram Gorgonzola
Verse rozemarijn
Verse, zwarte peper
Bereiding
Bereidingswijze:
1) Laat de roast goed op kamertemperatuur komen.
2) Wrijf het vlees in met olijfolie. Maak kleine snedes in het vlees, circa 2 cm breed en 1 cm diep. Doe hier de plakjes knoflook en stukjes rozemarijntak in.
3) Zet dit in een voorverwarmde oven van van 150-160 graden of indirect op halfhoog vuur bij een BBQ. Draai het vlees zo nu en dan om tot een kerntemperatuur van circa 52 graden. Pak het vlees dan in de aluminiumfolie en zet het even weg.
4) Mix ondertussen de Gorgonzola met de verse rozemarijn. Grill de Portobello mooi gaar en vul deze met het Gorgonzolamengsel. Leg ze dan terug in de grillpan of BBQ tot de Gorgonzola mooi gesmolten is. Strooi er wat verse peper overheen om het af te maken.
5) Snij de benen uit de roast en snij het vlees is mooie, gelijke plakken en serveer met de Portobello.
Smelt wat (zelfgemaakte) truffelboter over de steak vlak vóór het serveren.